« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
ODLUKA FIFA-E

Kosovo smije igrati prijateljske utakmice

"Izvršni odbor dao je suglasnost svim članicama FIFA da mogu igrati prijateljske utakmice sa Kosovom", poručio je glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Kosovo

,

UEFA

,

FIFA

,

prijateljske utakmice

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odobrila je Kosovu igranje prijateljskih utakmica pod njezinom ingerencijom, ali još uvijek ne i nastup u kvalifikacijama za svjetska i europska prvenstva, javlja Hina.

FIFA i UEFA do sada nisu priznavale reprezentaciju Kosova, niti su dopuštale klubovima iz te zemlje igranje utakmica pod kosovskom zastavom. No, krovna nogometna organizacija je na zasjedanju Izvršnog odbora u Budimpešti otišla korak naprijed, premda je osam predstavnika iz Uefe glasalo protiv.

"Izvršni odbor dao je suglasnost svim članicama FIFA da mogu igrati prijateljske utakmice sa Kosovom, što je u skladu sa članom 79. Statuta FIFA. To ne znači i priznanje Kosova kao zemlje, već kao priznanje da se u toj zemlji igra nogomet," poručio je glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Kosovo je u veljači 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, ali i dalje nije član Ujedinjenih naroda. Priznalo ga je dosad 90 država, među kojima i Hrvatska.

22.05.2012. 17:06:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh