« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
NOVI IZAZOVI

Drogba poručio da odlazi iz Chelsea

"Želio sam otkloniti sve dvojbe oko pitanja mog ostanka u klubu. U lipnju napuštam Chelsea. Još nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru, no sigurno odlazim," poručio je Didier Drogba

Fotografija vijesti
Više o

Chelsea

,

transfer

,

Didier Drogba

Junak finalnog susreta nogometne Lige prvaka Didier Drogba nakon osam godina provedenih na Stamford Bridgeu napušta redove Chelsea, javlja Hina.

Premda su čelnici 'Bluesa' najavilo kako će pokušati zadržati napadača Obale Bjelokosti, Drogba je poručio kako u lipnju, kada mu ističe ugovor, napušta redove novog europskog prvaka.

"Želio sam otkloniti sve dvojbe oko pitanja mog ostanka u klubu. U lipnju napuštam Chelsea. Još nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru, no sigurno odlazim," poručio je ljubimac navijača londonskog kluba, te dodao: "Vrijeme je za nove izazove."

Drogba za sada šuti o imenu novog kluba. Kinezi mu nude 300.000 eura tjedno, zove ga i Milan, spominjala se i Barcelona. Možda se pridruži i svom velikom prijatelju Joseu Mourinhu u Real Madridu. "Javnost se zabavlja, no ja još uvijek nisam odlučio," dodao je.

Drogba je stigao u Chelsea 2004. iz Marseillea, a igrao je i za Guingamp, te Le Mans. U dresu Chelsea je postigao 157 golova u 341 nastup, pri čemu 34 pogotka u europskim kupovima, što ga čini najboljim strijelcem u povijesti kluba u euro-kupovima.

"Nije mi bilo lako donijeti odluku o odlasku iz kluba. Ponosan sam na sve što smo učinili i ostvarili. Želim se zahvaliti navijačima, svima u klubu, a posebno Romanu Abramoviču i mojim suigračima. Mnogi od njih su moji bliski prijatelji i to će ostati zauvijek," kazao je Drogba.

U redovima Bluesa osvojio je 12 trofeja, a najvažniji u prošlu subotu kada je Chelsea u finalu Lige prvaka pobijedio Bayern. "Bila je to posebna subota za sve nas. Zaslužili smo europsku titulu," dodao je. Osvojio je i tri engleska naslova, četiri FA kupa, dva Liga kupa, te dva Community Shielda.

22.05.2012. 19:13:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh