Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2012. 17:06:08
ODLUKA FIFA-E

Kosovo smije igrati prijateljske utakmice

"Izvršni odbor dao je suglasnost svim članicama FIFA da mogu igrati prijateljske utakmice sa Kosovom", poručio je glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Fotografija vijesti

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odobrila je Kosovu igranje prijateljskih utakmica pod njezinom ingerencijom, ali još uvijek ne i nastup u kvalifikacijama za svjetska i europska prvenstva, javlja Hina.

FIFA i UEFA do sada nisu priznavale reprezentaciju Kosova, niti su dopuštale klubovima iz te zemlje igranje utakmica pod kosovskom zastavom. No, krovna nogometna organizacija je na zasjedanju Izvršnog odbora u Budimpešti otišla korak naprijed, premda je osam predstavnika iz Uefe glasalo protiv.

"Izvršni odbor dao je suglasnost svim članicama FIFA da mogu igrati prijateljske utakmice sa Kosovom, što je u skladu sa članom 79. Statuta FIFA. To ne znači i priznanje Kosova kao zemlje, već kao priznanje da se u toj zemlji igra nogomet," poručio je glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Kosovo je u veljači 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, ali i dalje nije član Ujedinjenih naroda. Priznalo ga je dosad 90 država, među kojima i Hrvatska.

22.05.2012. 17:06:08
http://metro-portal.hr/kosovo-smije-igrati-prijateljske-utakmice/71251/