« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HRABRILA GA JE

Kosor: Sastala sam se s Polančecom, pa što?

Premijerka Kosor smatra da sastanak s Polančecom ne treba posebno objašnjavati, a misli kako to zapravo i nije baš zanimljivo

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

INA

,

privatizacija Ine

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je da se sastala s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom. Kaže da nije bila riječ o tajnom sastanku te da ga je hrabrila da uvijek govori istinu. "Da, sastala sam se s gospodinom Polančecom, a sastali su se s njim i mnogi drugi dužnosnici", rekla je Kosor.

"Dakle, bio je sastanak, bio je kratak. Mislim da je to posve razumljivo. To je moj bivši kolega iz Vlade, mislim da to ne moram posebno objašnjavati. O detaljima sastanka, naravno, neću govoriti. Mislim da to zapravo i nije osobito zanimljivo", rekla je premijerka novinarima nakon sastanka s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francescom Frattinijem.

Istaknuvši da tema sastanka nije bilo saborsko istražno povjerenstvo o Ini, premijerka je dodala da je "na neki način osnovna tema bila situacija u kojoj se gospodin Polančec nalazi".

>> Mesić i Dragičević: Polančec iznosi notorne laži

"Ja sam ga hrabrila i hrabrim ga apsolutno i danas da o svemu uvijek govori istinu. To je nešto što je nužno. Da to nije tajni sastanak govori i činjenica da su o sastanku obaviješteni svi koji su trebali biti obaviješteni", rekla je Kosor.

Osvrnuvši se na Inu te na sadržaj svjedočenja na povjerenstvu, Kosor je naglasila da je upravo ona "kao predsjednica Vlade sa svojim kolegama započela razgovore, dogovore, pregovore koji su uspješno završili oko toga da Ina uplati svoj dug. Znači to je negdje milijardu i 300, odnosno milijardu i 400 milijuna kuna."

Premijerka je na kraju opovrgnula i pisanje novina da je u sastanku posredovao Luka Bebić. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 17:46:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh