« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
lažna nada ili?

Kosor predviđa ranije ukidanje kriznog nameta

Premijerka je ponovila da je uvođenje poreza bilo jedino rješenje za loše financijsko stanje koje joj je ostalo nakon Sanadera

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

krizni porez

,

povećanje PDV-a

,

krizni namet

Premijerka Jadranka Kosor danas je, uz više ograda, najavila da bi u ljeto iduće godine, ranije od zakonom najavljenog roka, moglo doći do ukidanja tzv. kriznog poreza.

Kosor je u razgovoru za Novu tv, upitana postoji li mogućnost da dođe do ranijeg ukidanja tog poreza, rekla kako bi se to "možda moglo dogoditi".

"Procjene govore da bi se to možda, stavljam sve ograde, možda moglo dogoditi", rekla je Kosor.

Upitana o stanju državnih financija u trenutku kad je preuzela mjesto predsjednice Vlade, Kosor je odgovorila da je ono bilo takvo da se "moralo donijeti odluku o podizanju stope PDV-a i uvođenju kriznog poreza", te potvrdila da je nakon što je došlo do njihova uvođenja osiguran novac za mirovne i plaće.

Komentirajući podatak da je upućeno oko 30 tisuća tužbi kojima građani od Ustavnoga suda traže ocjenu ustavnosti uvođenja kriznog poreza, koji doživljavaju kao harač, premijerka je ocijenila da je do tih tužbi, dijelom, došlo i zbog "zbog poticaja medija".

"Pravo je građana da upućuju te tužbe, pravo je medija da o tome govore kako govore, pa da govore, evo, i kao o haraču, ali malo mi je nelagodno kad to čujem zato što je to bila najteža moja odluka, i mojih kolega u Vladi", rekla je Kosor i potvrdila da će, kad dođe do ukidanja tog poreza "mirno spavati".

Na pitanje ima li Vlada "plan b" ukoliko Ustavni sud ukine krizni porez, Kosor je odgovorila da nema. "Ne. To je jedina odluka Vlade", rekla je. (hina/metro-portal)

08.10.2009. 21:19:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    haha
    08.10.2009. 23:16
    ma da. moš mislit. iscijedit ce nad dokle god mogu. nema sanse da dobrovoljno to ukinu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh