« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
škverani

U peticiji za spas "3. maja" skupljeno preko 2000 potpisa

Sindikat metalaca Hrvatske čekat će do 15. listopada reakciju Vlade, a zatim kreće u štrajk

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

brodogradilišta

,

privatizacija brodogradilišta

,

3. maj

,

Sindikat metalaca Hrvatske

,

stečaj brodogradilišta

U jednom jedinom danu prikupljeno je 2.293 potpisa riječana u peticiji za spas "3. maja".

Peticiju je organizirao Sindikat metalaca Hrvatske (SMH), a među potpisnicima našao se i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Brodogradilište trenutno na računu, koji je ionako već 20 dana blokiran, ima nula kuna, piše Novi list. Materijala za proizvodnju nema, radnici su na čekanju, a kredita niotkud.

Agonija traje nekoliko tjedana i sigurno će kulminirati za sedam dana kada tri tisuće radnika bude zahtijevalo svoje plaće.

Iz SMH-a su najavili da će imati strpljenja do 15. listopada do kad Vlada ima rok da izda potrebne garancije za nastavak rada škvera. U suprotnom počinju štrajk.

"Vlada, kao vlasnik, mora iznaći načina i osigurati da »3. maj« dobije jamstva za kredit za gradnju četiri broda za domaće brodare. Cijela ta priča oko osiguranja posla »3. maju« i potpisivanje ugovora početkom godine u ovom je trenutku mrtvo slovo na papiru. Bez obzira na privatizaciju, »3. maj« u ovom trenutku hitno treba novac kako drugi krug ne bi dočekao kao mrtvac ili u stečaju, što apsolutno nikome ne može i ne smije biti u interesu", izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Potpisi će se prikupljati do srijede, a zatim  će se predati Vladi RH.

09.10.2009. 00:06:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh