« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
IZBORI U HDZ-U

Kosor opovrgnula glasine: Nisam izvršila puč u stranci

Kosor potpuno neprimjerenim smatra uvrede koje je doživjela nakon što je prošli tjedan predložila da se predsjednik stranke bira po načelu "jedan član - jedan glas"

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Jadranka Kosor

,

izbori u HDZ-u

Aktualna predsjednica najveće oporbene stranke i jedna od kandidatkinja na predstojećim unutarstranačkim izborima, Jadranka Kosor, u svom je izbornom sjedištu danas opovrgnula glasine da je svojim prijedlozima za izmjenama Statuta stranke izvršila puč u HDZ-u, prenosi Hina.

Kosor potpuno neprimjerenim smatra uvrede koje je doživjela nakon što je prošli tjedan predložila da se predsjednik stranke bira po načelu "jedan član - jedan glas" i ističe da će na tom prijedlogu inzistirati. Smatra da su kolege koji su iz "sve snage i svim verbalnim oružjem koji imaju udarili" po njoj time pokazali "demokratsko lice

Osvrćući se na primjedbe kako se Statut sada ne može mijenjati, Kosor je podsjetila da je od 2000. do danas održano pet izbornih sabora, od kojih se na tri (2000., 2004. i 2009.) Statut HDZ-a mijenjao prije izbora članova predsjedništva HDZ-a.

Kosor je podsjetila i da je na svim stranačkim saborima, kada se mijenjao Statut, Središnji odbor utvrđivao prijedloge njegovih izmjena i dopuna nakon što su provedeni unutarstranački izbori.

Podsjetivši da je prošli tjedan kao predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za predsjednicu stranke iznosila svoj program, kao što su ga iznosili i drugi koji žele biti kandidati za predsjednika stranke, Kosor je rekla da, iako su mnogi od kandidata za nju kao članicu HDZ-a iznosili potpuno neprihvatljive prijedloge, nije tražila hitno sazivanje Predsjedništva HDZ-a niti udarala na dostojanstvo bilo kojeg člana HDZ-a.

Upozorila je i da, po Propisniku HDZ-a o postupku kandidiranja za 15. Opći sabor, stranački dužnosnici mogu nazočiti samo izbornim skupštinama organizacija kojima pripadaju.

Na novinarski upit je li prekratko vrijeme da se napravi revizija članstva, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić rekao je kako za reviziju članova stranke nema potrebe, jer se ona svakodnevno treba raditi u temeljnim ograncima.

02.04.2012. 17:52:58
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    roberto
    02.04.2012. 18:46
    U HDZu su se počeli oslobađati straha. Straha je bilo i za vrijeme Sanaderove vladavine. No ljudi oni su istodobno Sanadera doživljavali kao demokratski izabranog lidera, koji je obrazovan, koji perfektno govori jezike i kojeg je u jednom trenutku podržavala i ljevica i desnica u Hrvatskoj a bio je i neupitni europski miljenik. Uostalom s takvim Sanaderom HDZ je dva puta pobijedio na parlamentarnim izborima i njega se slušalo jer je bio pobjednik. A s Kosor su potonuli na dno.
  2. avatar
    trpimir
    02.04.2012. 18:46
    Jaca si misli da je u Sj Koreji pa može ovakve gluposti pričati.Žalosno je da ona niti sama ne zna što znači demokracija,a kao protežira demokratske izbore.Samo novinaru su je krivo shvatili jer ona je mislila da samo jedan član ima pravo glasa a to je ona koja će glasati samo za sebe.
  3. avatar
    blaženka
    02.04.2012. 18:48
    Kokoš do sada nije uspjela ništa zadržati, niti muževe, niti lavere, niti Ivu, niti ove svoje suradnike (koje je sama dovela), niti stranku niti fotelju premjerke. Jedino još možda sina i mamu ( nju sigurno). I to je nije opametilo. I dalje lupa ko Maks po diviziji.
  4. avatar
    ivana
    02.04.2012. 18:59
    Jaca je ta koja je omogućila HDZ-u povijesni poraz na Parlamentarnim izborima i to je dovoljan razlog za njezino povlačenje,kako s vrha HDZ-a tako i svakog političkog djelovanja.To se također odnosi i na dr.Kujundžića,čije je ime pronađeno u bilježnici o crnim fondovima bivše HDZ-ove tajnice.Neizostavan je i dr.Milinović koji se debelo okoristio novcem iz crnog fonda,čijim je sredstvima izgradio vilu u Lici.Netko tko se na taj način ogriješio o zakon,ne može raditi za dobrobit HDZ-a,niti države.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh