« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OD POČETKA

Kosor o Polančecu: Institucije moraju raditi svoj posao

VIDEO - Premijerka na uhićenje nema posebnog komentara, a Predsjedništvo HDZ-a danas će razgovarati o mogućem izbacivanju Polančeca iz stranke

(Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt)
Više o

HDZ

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

Komentirajući jutrošnje uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, premijerka Jadranka Kosor izjavila je da državne institucije moraju raditi svoj posao bez obzira o kome je riječ te da u tome imaju punu potporu Vlade.

"Nemam posebnoga komentara, osim što govorim od početka, kao predsjednica Vlade, da institucije države moraju raditi svoj posao i da imaju punu potporu Vlade, odnosno onoga što se zove politički milje", izjavila je Kosor prilikom današnjeg posjeta Institutu Ruđer Bošković.

Predsjednica Vlade ističe kako Državno odvjetništvo, USKOK i policija trebaju biti neovisni u svom postupanju bez obzira na nečije ime i prezime, i pripadnost političkoj stranci, ali vodeći računa o tome da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

Kosor je rekla i da će Predsjedništvo HDZ-a danas razgovarati o mogućem izbacivanju Polančeca iz stranke.

Na pitanje predstavlja li današnje privođenje Damira Polačeca političku štetu s obzirom da je član Predsjedništva stranke, te misli li je li moguće da je on kao potpredsjednik Vlade činio kriminalna djela, Kosor je ponovila da Vlada i HDZ daju punu potporu radu državnih tijela u borbi protiv korupcije. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 11:45:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh