« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA HDZ-A

Kosor: Nismo razgovarali o izborima, prioritet je završetak pregovora s EU

Predsjednica HDZ-a i vlade rekla je kako na skupu nije bilo govora ni o unutarstranačkim ni o parlamentarnim izborima

jadranka kosor
Više o

HDZ

,

izbori

,

pregovori s EU

,

Jadranka Kosor

,

sjednica

"U medijima se zaista svašta nagađa, o sukobima, svemu i svačemu, a najviše o onome što apsolutno nije istina. Nije bilo riječi o izborima - ni unutarstranačkim ni drugim", rekla je Kosor, odgovarajući na novinarski upit o medijskim nagađanjima o mogućim unutarstranačkim izborima ili raspisivanju parlamentarnih izbora, prenosi Hina. Središnji odbor s drugim stranačkim dužnosnicima, 763 člana HDZ-a, dao je punu potporu vladi i vodstvu stranke u provedbi triju velikih projekata - još jačoj borbi protiv korupcije, gospodarskom oporavku te što bržem završetku pregovora s EU-om, rekla je Kosor.

Najavila je kako će idući tjedan s koalicijskim partnerima razgovarati o završetku pregovora s EU-om te o uvjetima u kojima radi vlada. "Mi želimo imati ozračje stabilnosti i mira u kojem možemo raditi taj posao", naglasila je. Ponovila je kako ni od jedne stranke ne traže da ih podupiru i pomažu, samo traže da im ne odmažu. "To je jedini uvjet u ovom još teškom poslu u zatvaranju preostalih poglavlja s EU-om", rekla je predsjednica HDZ-a, dodavši kako je to bit svih rasprava na današnjem skupu.

Na novinarski upit da komentira činjenicu kako se oporba i HDZ-ovi koalicijski partneri slažu da bi parlamentarni izbori trebali biti potkraj jeseni, Kosor je rekla kako je više puta ponovila da će se parlamentarni izbori, što se njih tiče, održati do kraja 2011. "Do kraja 2011. je vrlo jasan pojam i vrlo jasno određenje. O tajmingu svega što je pred nama u HDZ-u ćemo razgovarati s našim koalicijskim partnerima već idući tjedan i rezimirati sve dosadašnje događaje i današnje razgovore", istaknula je. Kosor je u ime HDZ-a najavila kako će tražiti da se svi u Hrvatskoj, sve institucije, strogo drže zakona i Ustava te ustavnih ovlasti koje svatko ima u određenu trenutku.

Na sjednici središnjeg odbora HDZ-a, zatvorenoj za javnost, predsjednica stranke govorila je o političkoj situaciji, a govorili su i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović, potpredsjednici stranke Vladimir Šeks, Petar Čobanković i Ivan Šuker te član predsjedništva Gordan Jandroković i glavni tajnik stranke Branko Bačić. U odbor su kooptirana trojica članova Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" - Marko Luetić, Ivica Klemm i Ivica Čačić. Prije središnjeg odbora HDZ-a sastalo se stranačko nacionalno vijeće.

11.03.2011. 20:37:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    11.03.2011. 20:52
    laže. nemaju ništa pametno za reći pa se non stop izgovaraju na eu u zadnje vrijeme.
  2. avatar
    HBomb
    12.03.2011. 00:43
    je*ala ih EU -.-'
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh