« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
TIHOMIR PURDA

Kosor najavila razgovor s Tadićem zbog uhićenja branitelja

Uhićenje Tihomira Purde unosi nemir u odnos premijerke Kosor s predsjednikom Josipovićem

Kosor i Tadić
Kosor i Tadić (Boris Kovacev / CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

Jadranka Kosor

,

registar branitelja

,

Tihomir Purda

Premijerka Jadranka Kosor će se još danas čuti sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem zbog uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde. "Želimo izbjeći incidentne situacije i zaštitili hrvatske branitelje koji su časno i hrabro branili Vukovar i njihove obitelji", prenosi Hina riječi Predsjednice Vlade.

"Treba učiniti sve da pravna država funkcionira, ali da oni koji su najzaslužniji za slobodnu, samostalnu, neovisnu, europsku, demokratsku Hrvatsku budu zaštićeni", kazala je Kosor prilikom današnjeg posjeta zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Također je najavila da će se danas susreti i s nekim braniteljima.

Predsjednica Vlade nije željela novinarima komentirati stajalište predsjednika Josipovića koji je jučer, među ostalim, priopćio da je razočaran što Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti koristi slučaj Purda za opravdavanje politike koja odbija objavu Registra hrvatskih branitelja.

"S predsjednikom Republike ne polemiziram preko medija. Ako budemo imali jedno drugom što reći onda ćemo reći u četiri oka", izjavila je Kosor.

Podsjetila je da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jučer o navodnom popisu osumnjičenih branitelja za ratni zločin razgovarao sa svojom srpskom kolegicom, te da je iz Beograda službeno potvrđena informacija kako objavljeni popis nije vjerodostojan.

10.01.2011. 11:42:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh