« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ARBITRAŽNI SPORAZUM

Kosor je zadovoljna saborskom potporom

Premijerka smatra da je saborska rasprava bila dobra, ali joj je žao što su neki "iskrivljavali činjenice i baratali poluistinama"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

granični spor

,

arbitražni sporazum

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je večeras da je zadovoljna davanjem suglasnosti Hrvatskoga sabora za ratifikaciju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

"Sporazum o arbitraži sa Slovenijom dobar je jer odvaja pregovore s EU od rješavanja graničnoga spora, a rokovi počinju teći kad Hrvatska postane članicom EU-a. Meni je to najvažnije", rekla je Kosor nakon večerašnjeg davanja suglasnosti Hrvatskog sabora Vladi RH da potpiše Sporazum o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije.

"Imam potporu parlamenta da potpišem sporazum o arbitraži. Na to sam spremna i sada čekam slovenskog premijera Boruta Pahora. Hoće li to biti u srijedu, ne znam, ali ja sam sporemna", poručila je premijerka i izrazila zadovoljstvo davanjem suglasnosti.

Dodala je da će sporazum, nakon zajedničkog potpisivanja, najvjerojatnije za 15 dana doći pred parlament na ratifikaciju.

Dodala je da je saborska rasprava bila dobra, te izrazila žaljenje što se povremeno, kako je rekla, iskrivljavalo činjenice i baratalo poluistinama.

Građani su preko TV prijenosa sve to slušali, što je dobro, ali bilo je i rasprava koje su mogle zbuniti ljude, dodala je i rekla kako razmišlja o tome da sporazum bude dostupan svakom građaninu Hrvatske. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 20:27:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomo
    02.11.2009. 21:57
    Mogla je odvest Pahora u krevet sama, ne dat mu da naguzi cijelu državu. Kravetina izdajnička.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh