« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SURADNJA

Kosor i Pahor dogovorili zajednički nastup na EXPO-u

Kooor i Pahor su rekli da jl dogovorena snažnija gospodarska suradnja Hrvatske i Slovenije uz osnivanje mješovite komisije

Kosor i Pahor
Kosor i Pahor (Zeljko Sop / CROPIX)
Više o

Europska unija

,

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

veliki brojevi cipela

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor u subotu su u zajedničkoj izjavi nakon sastanka u Lovranskoj Dragi iznad Lovrana izvijestili kako je dogovorena pojačana gospodarska suradnja Hrvatske i Slovenije te osnivanje radne skupine kako bi se ispitala mogućnost zajedničkog nadzora zračnog prostora obiju zemalja.

Kosor i Pahor su rekli novinarima da je dogovorena snažnija gospodarska suradnja Hrvatske i Slovenije uz osnivanje mješovite komisije koja će predložiti mogućnosti zajedničkog nastupa dviju zemalja na trećim tržištima.

Kosor je kazala da su razgovarali o osnivanju radne skupine dviju zemalja kao saveznica u NATO-u koja će proučiti mogućnost suradnje u nadzoru zračnog prostora u cilju smanjenja troškova obiju zemalja.

Mješovita komisija za gospodarstvo koju čine ministri gospodarstva a u koju će se uskoro uključiti i ministri vanjskih poslova te gospodarske komore razraditi će zajednički plan nastupa na trećim tržištima, navela je Kosor.

Zajedno na Expou 2012.

Govoreći o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Slovenije Pahor je kazao da će mješovita gospodarska komisija u narednih šest mjeseci donijeti prijedloge zajedničkog nastupa na trećim tržištima u projektima koje ni jedna niti druga zemlja ne bi mogle realizirati same zbog financijske ograničenosti Hrvatske i Slovenije.

Zajednički nastup na Expou ocijenio je vrijednim ne samo zbog smanjenja troškova nego kao i simboličnog iskaza prijateljstva.

Pahor je izvijestio da je srpska strana iskazala namjeru sudjelovanja u Brdo procesu te da će na narednom sastanku ministara pravosuđa ove inicijative i formalno ući u proces. To je važno zbog sigurnosti, stabilnosti, mira, gospodarstva i socijalne sigurnosti ljudi ovih prostora, ocijenio je.

Suradnja Hrvatske i Slovenije te proces Brdo znači jako mnogo za sigurnost i stabilnost u regiji, rekao je Pahor. Sastanak je održan u restoranu Draga di Lovrana na obroncima Učke. Nakon sastanka i izjave za novinare premijeri su se zadržali na zajedničkom ručku.(hina/metro-portal)

23.10.2010. 18:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh