« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DANI TURIZMA

Nagrađeni najbolji u hrvatskom turizmu

Podjelom nagrada završili Dani hrvatskog turizma 2010. koji su okupili najveći broj sudionika do sada

Dani turizma 2010.
Dani turizma 2010. (Goran Sebelic / CROPIX)
Više o

turizam

,

Ministarstvo turizma

,

turizam u Hrvatskoj

,

samoodrživo stanovanje

Svečanom podjelom godišnjih turističkih nagrada za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinetalne Hrvatske Plavih i Zelenih cvjetova, Turističkih cvjetova-kvaliteta za Hrvatsku najboljim odredištima, tvrtkama i pojedincima te za najbolje djelatnike u turizmu u ovoj godini, u Rovinju su završili Dani hrvatskog turizma 2010., koji su u organizaciji Ministarstva turizma okupili najveći broj sudionika do sada, više od dvije tisuće.

Svečanost dodjele tih nagrada održana je u prostoru stare Tvornice duhana Rovinj u nazočnosti predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor, koja je uručila i nagradu „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku" ukupnom pobjedniku tzv. turističkom prvaku Hrvatske 2010. općini Bolu s otoka Brača. Tom prilikom je uz čestitke sektoru na dobro odrađenoj još jednoj sezoni, naglasila i da joj je čast i zadovoljstvo vidjeti ljude iz turizma te da im čestita na trudu što je ova sezona bila posebno dobra. Stoga je ispunila svoje lanjsko obećanje s Dana hrvatskog turizma u Bolu i dovela gotovo pola vlade na večerašnju svečanost, obećavši svima da će, ako iduća sezona bude još bolja od ove, na slijedeće Dane hrvatskog turizma dovesti cijelu vladu. S premijerkom Kosor u Rovinju su bili i ministri Ivan Šuker, Tomislav Karamarko, Davor Božinović i Đuro Popijač.

Posebno je pak pozdravili slovensku ministricu gospodarstva Dariju Radić, naglasivši da je ove godine iz Slovenije u Hrvatsku došlo 10,6 posto više turista nego lani, čemu su zasigurno pridonijeli i odlični odnosi dviju vlada. Ipak, kako je naglasila, ničega ne bi bilo da nema vrijednih ljudi u turizmu, poručivši im da iduće godine budu još bolji nego ove.

Osim Bola nagrade za prvo mjesto u akciji „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku", koju tradicionalno provodi Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radio televizija (HRT), dobio je na Jadranu još i gard Krk, a na kontinentu Varaždin i Sv. Martin na Muri. Najbolja marina je Punat s Krka, a kampovi Zaton kod Zadra, Jasenova iz Žaborića te Politin iz Krka. Među malim hotelima nagrade su dobili San Rocco iz Brtonigle i Korana Srakovčić iz Karlovca, dok je među hotelima s pet zvjezdica najboljim proglašen na Jadranu Hilton iz Dubrovnika, a u unutrašnjosti zagrebačka Esplanada.

Nagrade su dobili i hoteli s četiri zvjezdice Club Funimation Borik kod Zadra i zagrebački International, a među hotelima s tri zvjezdice rovinjski Park te Terme Tuhelj iz Tuheljskih toplica. Nagrađeni pojedinac je Stjepan Milas načelnik općine Lovas, dok je Blanka Vlašić dobila posebno priznanje za promicanje hrvatskog turizma u svijetu. Dodijeljeno je i sedam tih nagrada i priznanja wellness centrima.

Uz te večeras su u Rovinju dodijeljene i nagrade za prvo mjesto u akciji „Volim Hrvatsku" Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pa su tako nagrade „Plavi cvijet" na Jadranu osvojili Poreč, Rab i Cavtat, dok su na kontinentu pobjednici i dobitnici nagrade „Zeleni cvijet" dobili Karlovac, Čakovec i Labin.

Nagrade HTZ-a za najbolje djelatnike u turizmu ove godine dobilo je 23 osobe, među kojima Sanda Peranić iz Velike Britanije za organizatora putovanja, za agencijskog djelatnika Snježana Polšak iz Adriatoursa, za turističkog animatora Livio Karavanić iz Opatije, dok je najbolji recepcionist John Daničić iz Valmara President Dubrovnik, a najbolji konobar Nerino Rino Soldatić iz Voloskog. Kuhar godine je Božo Lučić iz Cavtata, hotelska domaćica Dors Kos iz Rabca, privatni iznajmljivač Lorenta i Petar Bilan iz Vodica, carinik Josip Jozić iz ispostave Kaštel Kod Pule, a policajac Zlatko Matičić iz Senja. Inspektor godine je Gianni Belušić iz Pazina, vozač Romano Benčić iz Pule, taksist Goran Zrilić iz Zadra, prodavač Branka Pernar iz Zagreba, spasitelj na plažama Dragan Teofilović iz Umaga, dok je direktorica godine u sustavu turističkih zajednica Đurđica Šimičić s Malog Lošinja.(hina/metro-portal)

22.10.2010. 23:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh