« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SRETNA I ZADOVOLJNA

Kosor: Datum izbora bit će određen relativno brzo

Treba prvo pričekati sjednicu Europskog vijeća i nakon toga ćemo se dogovoriti kad će biti parlamentarni izbori

Kosor
Kosor (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Hrvatska EU

,

izbori 2012.

Vladajuća koalicija će se o datumu održavanja parlamentarnih izbora dogovoriti krajem lipnja, odnosno nakon sjednice Europskog vijeća, rekla je premijerka Jadranka Kosor za Dnevnik HTV-a nakon povratka iz Londona, prenosi Hina.

"Nikakve žurbe nema. Cijela situacija je pod kontrolom, a to dokazuje i današnji dan. Mislim da je trenutak da se radujemo uspjehu koji je Hrvatska postigla, uspjehu koji je prepoznala Europska komisija i sigurna sam - zemlje članice EU-a. Na kraju, to sam čula danas u Londonu", rekla je premijerka u zagrebačkoj zračnoj luci, upitana hoće li izbori biti prije ili poslije referenduma o ulasku Hrvatske u EU.

Kosor je kazala da će datum parlamentarnih izbora biti određen relativno brzo. "Kao što sam i najavila, najprije treba odraditi ovaj veliki posao, pričekati sjednicu Europskog vijeća i nakon toga ćemo se dogovoriti o tome kad će biti parlamentarni izbori", rekla je premijerka.

Hrvatsku nakon današnjeg prijedloga Europske komisije Vijeću EU-a da se zatvore pregovori s EU-om očekuje puno rada do potpisivanja pristupnoga ugovora i ulaska u EU, napomenula je.

Mali predah pa rad, rad i rad

"Sada još treba pričekati 24. lipnja, nakon toga puno i predano raditi do potpisivanja pristupnog ugovora, nakon toga referendum i nakon toga i do samog ulaska u EU puno i predano raditi", poručila je Kosor.

Najvažnije je reći da su svi ovi procesi nepovratni i da sve što se radilo kroz brojne reforme jest za dobrobit građanki i građana Republike Hrvatske, naglasila je hrvatska premijerka.

"Važno je da smo ovaj golemi posao odradili i da smo dočekali ovaj važni trenutak kada možemo samo na trenutak, nekoliko sati odahnuti i onda nastaviti raditi jer nas čeka velik posao vezan za gospodarske projekte. Također nastojimo osigurati stabilnost državnog proračuna, ali i ostvariti velike investicije u ovoj godini", rekla je Kosor.

10.06.2011. 22:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh