« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BOLNA SJEĆANJA

Kornat: Započelo uređenje staze do spomen-križeva stradalih vatrogasaca

Stazu uređuju pripadnici državnih intervencijskih postrojba iz Dubrovnika, Zadra, Splita i Šibenika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

vatrogasci

,

požar

,

Kornat

,

spomen križ

Na otoku Kornatu danas je počelo uređenje staze od uvale Šipnate do mjesta pogibije dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog u tragediji koja se dogodila 30. kolovoza 2007., potvrdio je u telefonskom razgovoru zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Stazu uređuju pripadnici državnih intervencijskih postrojba iz Dubrovnika, Zadra, Splita i Šibenika pod vodstvom pomoćnika glavnoga vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Tomislava Vuke i šibensko-kninskoga županijskog zapovjednika Darka Dukića.

Na terenu je i autor idejnog rješenja spomen-obilježja poginulim vatrogascima arhitekt Nikola Bašić, koji koordinira akcijom. U prvih nekoliko sati vatrogasci su uredili tristotinjak metara staze dugačke 1400 metara, koja povezuje pristanište u uvali Šipnate s 12 spomen-križeva koji će biti izgrađeni na mjestu pogibije vatrogasca.

Za sutra je najavljena izgradnja spomen-križa na mjestu pogibije Gabrijela Skočića iz vodičkoga DVD-a, a gradit će ga članovi svih vodičkih udruga te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Koprivnice. Na otoku Kornatu do posljednjeg vikenda u ožujku izgrađeni su spomen-križevi na mjestu pogibije maloljetnih dobrovoljnih vatrogasaca Marka Stančića i Karla Ševerdije. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 18:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh