« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MINISTAR VRAĆA ŠAMAR

Karamarko: Ja se bavim provođenjem zakona, a SDP politikanskom poezijom

Hrvatska vlada neće dozvoliti podjele hrvatskoga društva, izjavila je premijerka Kosor na današnjem sastanku s braniteljima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Tomislav Karamarko

,

registar branitelja

U Vladi je danas poslijepodne održan sastanak s članovima braniteljskih udruga o objavi dijela registra branitelja nakon kojega je premijerka Jadranka Kosor u kratkoj izjavi naglasila da Vlada neće dozvoliti podjele hrvatskoga društva, te da će potpuno zaštititi hrvatske branitelje i njihovo dostojanstvo.

"Bilo je riječi da se ova priča, neću upotrijebiti neku težu riječ, mora stišati, sve u interesu hrvatskih branitelja. Što se tiče Vlade, mi nećemo dozvoliti podjele hrvatskoga društva", rekla je kratko Kosor dodavši da će Vlada u potpunosti zaštiti hrvatske branitelje i njihovo dostojanstvo. Izrazila je zadovoljstvo potporom braniteljskih udruga i najavila priopćenje Vlade o sastanku. Premijerka je, na pitanje novinara, kazala da Vlada uvijek ima potporu branitelja.

Uz predstavnike 30-ak udruga sastanku, koji je trajao dva i pol sata, nazočili su i ministar branitelja Tomislav Ivić, ministar obrane Branko Vukelić, te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Ministar Ivić nije htio govoriti o sastanku rekavši samo da je bilo "sve bilo super", te da su braniteljske udruge "bile uz Vladu kao i uvijek do sada". Upitan o zahtjevu SDP-a da se o Registru raspravlja u Hrvatskome saboru kratko je odgovorio: "Bumo videli".

Ministar Karamarko kazao je, odgovarajući na pitanje novinara, o tijeku postupka protiv Marka Rakara kojeg se sumnjičilo da je objavio dio registra branitelja, kako je istražni postupak u tijeku, odnosno vrši se pregled njegovih računala. "To je sve što smijem reći", kazao je Karamarko dodavši da zbog interesa istrage koja je u tijeku ne može govoriti je li još netko priveden.

"Ne mogu još ništa reći, istraga je u tijeku", rekao je. Karamarko je, na upit novinara, odbio ocjene SDP-ova čelnika Zorana Milanovića koji je kazao da Hrvatskoj uz recesiju nije potrebna i "prekomjerna represija" policije.

"Mislim da je to jedna politička, politikantska stranačka poezija. Ja se bavim nečim puno ozbiljnijim, a to je provođenje zakona, tako da odbijam takve insinuacije", rekao je Tomislav Karamarko.

Na izlasku sa sastanka, predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca iz Domovinskog rata Tom Kačinari kazao je da su sudionici sastanka imali jedinstven stav da se Registar branitelja ne objavi dok se o tom pitanju ne usuglase sve braniteljske udruge. Kazao je kako ih Vlada podupire u tom stavu. Upitan smatra li za objavljivanje odgovornim predsjednika Republike, Kačinari je kazao da ga ne smatra izravno odgovornim.

"Ne smatram osobno da je objava išla s Pantovčaka, ali da svi skupa trebamo biti obazriviji u izjavama, trebamo", rekao je. Čelnica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar ponovila je da zbog objave dijela registra traži odgovornost predsjednika Republike Ive Josipovića koji je zapovjednik Oružanih snaga te da hitno treba provesti istragu u Ministarstvu obrane kako bio se utvrdilo na koji su način iscurili podaci. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 18:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh