« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NI VIŠE NI MANJE

Korištenje mobitela u S. Koreji od danas ratni zločin

Svaki stanovnik koji se drzne prekšiti ovu naredbu smatrat će se ratnim zločincem - oni sretniji završit će u radnim logorima, dok će oni manje sretni biti pogubljeni. Ili je možda obrnutno?

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

Kim Jong-un

Ukoliko ste, čitajući o životu prosječnog stanovnika najzatvorenije zemlje na svijetu, pomislili kako je gotovo nemoguće da im život bude gori, prevarili ste se, piše Gizmodo.

U Sjevernoj Koreji trenutno se održava 100-dnevni period žalovanja za pokojnim Kim Jong-ilom, a dio „svečanosti" sastoji se i od potpune zabrane korištenja mobilnih telefona.

Svaki stanovnik koji se drzne prekšiti ovu naredbu smatrat će se ratnim zločincem i sukladno tomu i kazniti - oni sretniji završit će u radnim logorima, dok će oni manje sretni biti pogubljeni. Ili je možda obrnutno?

Bilo kako bilo, dobra je vijest što manje od 5 posto osiromašenog i informacijski izoliranog stanovništva ove zemlje uopće ima mobitel, stoga je ovo nešto što u načelu ne treba pretjerano zabrinjavati prosječnog radnog čovjeka. Barem ne sljedećih 100 dana.

27.01.2012. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh