« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Konzervirana hrana koju možete mirno jesti

U današnje užurbano doba nije jednostavno uvijek pripremati svježu hranu, a evo što kažu stručnjaci koju konzerviranu možete jesti bez grižnje savjesti

Grah iz konzerve sasvim je u redu
Grah iz konzerve sasvim je u redu (Shutterstock)
Više o

hrana

,

riba

,

grah

,

artičoke

,

konzerve

,

pelat

Artičoke - srca artičoke bogate su vlaknima i prebioticima, te se smatraju odličnim dodatkom salata i jela od tjestenine. Kad vam zatrebaju, poslužite se onima iz konzerve. 

Grah - kupite grah u konzervi, dobro ocijedite zasoljenu vodu u kojoj je stajao i pažljivo isperite svaki plod pa ga iskoristite za pripremu juha, variva, namaza i slično. Grah je izvrsna namirnica jer je bogata prehrambenim vlaknima i proteinom.

Kokosovo mlijeko - nezaobilazna namirnica u pripremanju azijske hrane. Dodaje se curryjima, ali i pečenim keksima, zobenoj kaši i smoothiejima. Imate li priliku, birajte konzerve kokosovog mlijeka sa što jemanje mogućih aditiva.

Pelat - rajčica je temelj svakog crvenog umaka i juha. Ako pri ruci nemate svježe rajčice u sezoni, poslužite se konzerviranim pelatima. Birajte cijele rajčice umjesto onih već unaprijed isjeckanih, jer osiguravaju već broj kulinarskih kombinacija.

Riba - konzervirane sardine i tuna odličan su dodatak finim salatama. Kad god možete birajte konzerve s ribom ulovljenom u otvorenom moru jer se one iz uzgoja hrane umjetnom hranom, ali i tretiraju antibioticima.

06.11.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh