Konobari će morati informirati gosta o sastavu namirnica
Na inicijativu Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika izmijenjen je Pravilnik o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane.
Sporna odredba prema kojoj su ugostitelji bili dužni u jelovniku navesti podrijetlo glavnih sastojaka hrane i alergene, neće se morati provoditi. Ugostitelji će samo, na traženje gosta, biti dužni usmeno navesti tražene podatke. Primjena Pravilnika, za ugostitelje, počinje potkraj lipnja.
- Oštro smo reagirali zato što u prvotnom tekstu prijedloga Pravilnika nije bilo jasno na koji način će ugostitelj navoditi podrijetlo glavnih sastojaka hrane ni što je to uopće glavni sastojak hrane - pojasnio je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih radnika Hrvatske obrtničke komore Vili Šaina i dodao kako dogovoreni način informiranja gostiju za domaće ugostitelje nije nikakva novost. (METRO)
Novi komentar