« Glazba
objavljeno prije 5 godina
FESTIVALI

Koncertom na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila bit će otvoren 17. Seasplash festival

Prvi koncert otvorenja Seasplash festivala, na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku uz New York Ska-Jazz Ensemble

Sjajna najava festivala
Sjajna najava festivala (Seasplash)
Više o

Seasplash

,

tvrđava sv. Mihovila

,

17. Seasplash festival

Godina 2019. je zaista godina noviteta za Seasplash festival. Osim predivne nove lokacije - plaža Martinska kod Šibenika, Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših ljetnih pozornica Jadrana - Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku.

Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na ovoj srednjovjekovnoj tvrđavi u samom centru Šibenika nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble.

Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, koncert otvorenja uveličat će i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

Nikako nemojte propustiti priliku doživjeti jedinstveno iskustvo prvog Seasplash koncerta otvorenja na Tvrđavi sv. Mihovila, koja pruža nevjerojatnu akustiku i prekrasan pogled na šibenski arhipelag i grad Šibenik, uz zalazak sunca i kasnije ispod čistog zvjezdanog neba.

New York Ska-Jazz Ensemble je međunarodno priznata šestočlana studijska grupa i koncertna atrakcija, poznati i kao utemeljitelji ska-jazz žanra. Od nastanka 1994., NYSJE su izdali 15 albuma i redovno nastupali diljem Europe, Kanade, SAD-a, Kariba i Južne Amerike. NYSJE snimke i nastupi su stekli priznanje kritike zbog snažne energije, kreativnih originala, kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Najbitniji nastupi uključuju: North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Geneva), Bob Marley Reggae Festival s Israel Vibration i Sister Carol, a i Discover i Bell Atlantic Jazz festivale u SAD-u. Usto, NYSJE su prvi američki ska bend koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida! Priloge o njima izdali su Downbeat, Reggae Nucleus, The Beat, Ragga i Jazziz časopisi. Glazba koju su odsvirali NYSJE često se može čuti na TV-u: na NickelodeonuMTV's Road Rules, kao i u dvije reklame za Campbell juhu. NYSJE-ov je Rock Steady Freddie komponirao glazbu za HBO dokumentarac Redemption, koji je 2013. nominiran za Oscara.

Uz vesele NYSJE domaću podršku će pružiti najstariji hrvatski reggae sastav - Brain Holidays. Njihova glazbena karijera obilježena je s četiri studijska albuma Stereo RootsSave Peace Babylon DeleteSystem Error i System Error Remix Side te velikim brojem održanih koncerata. Album System Error nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji najbolji album alternativne i klupske glazbe. Sedmeročlani Brain Holidays donose nam toplinu karipskih ritmova Jamajke na ljetnu open-air pozornicu iznad Šibenika.

21.04.2019. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh