« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
KNAP

Koncert "Ljubavni napitak" u Kulturnom centru Peščenica

Opustite se uz klasičnu glazbu

Više o

KNAP

,

Kulturni centar Peščenica

Na koncertu koji se održava u petak 13. 11. u 19. 30h u Kulturnom centru Peščenica, Ivanićgradska 41a, svojim glasom i muzičkim umijećem zadivit će vas:

LJERKA VLADOVIĆ - Sopran. Rođena je u Zagrebu gdje je završila violinu u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Nakon što je diplomirala biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i radila kao biolog nekoliko godina, odlučila je posvetiti se glazbi. Završila je solopjevanje u Srednjoj glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu kod prof. Višnje Stahuljak Chytil te diplomirala solopjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović. Nastupala je solistički u Grazu, Bratislavi, Brežicama, Zagrebu i drugim mjestima diljem Hrvatske.  Surađivala je sa Zagrebačkim klavirskim trijom, ansamblom Windstrings, Ansamblom Josipa Klime, Gudačkim kvartetom Malpera, Društvenim orkestrom HGZ-a  i drugima. Nastupala je na Danima hrvatske glazbe u Opatiji i Zagrebu, Međunarodnim književnim razgovorima u Zagrebu, Livadićevim danima u Samoboru, Kaštelanskom ljetu. Snimala je za radio. Bila je članicom  Zagrebačkog opernog studija, gdje se naročito istakla ulogom Tene u istoimenoj operi I. Savina Nakon višegodišnjeg profesionalnog angažmana u Zboru HRT-a, deset je godina bila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću, gdje i živi. Sada vodi solopjevački odjel GŠ Zlatka Balokovića u Zagrebu. Snimila je CD s pjesmama E.Griega i J. Sibeliusa u suradnji s poznatim hrvatskim pijanistom Đurom Tikvicom. Dobitnica je Nagrade grada Zaprešića za 2008. godinu.

ŽELJKO GROFELNIK - Bariton. Rođen je u Zagrebu 1955. GODINE. Od 1982. član je Opernog zbora HNK-a u Zagrebu. Solopjevanje je di- plomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Borčić. Ističe se vrlo lijepim lirskim baritonom, istančanom muzikalnošću i smislom za interpretaciju. Uspješno tumači nekoliko velikih baritonskih uloga kao što su otac Germont u Verdijevoj operi "Traviata", Marcello u Puccinijevoj operi "La Boheme", grof Almaviva u Mozartovoj operi "Figarov pir", Levi u Zajčevoj operi "Nikola Šubić Zrinjski", te mnogo srednjih i malih uloga. Član je Zagrebačkog opernog studija od njegovog osnutka, kad je s velikim uspjehom tumačio ulogu Tobbije Milla u Rossinijevoj operi "Bračna mjenica" u ljeto 1992. u INK Pula i  širom Istre, zatim ulogu pjesnika u operi "Prvo glazba, zatim riječ" A. Sallierija, a kojima treba pribrojiti uloge F. Morellija u operi "Kastavski kapetan" Ivane Lang, te ulogu oca Bruschina u Rossinijevoj operi "Gospodin Bruschino".

MARIO ČOPOR - Glasovir. Završio je glazbeno obrazovanje u Glazbenom učilištu "Elly Bašić" kod prof. Ljubomire Kolak dok je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao i magistrirao u razredu prof. Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludwiga Hoffmana i Konrada Richtera. Nastupao je uz brojne hrvatske orkestre te gostovao u Austriji, Italiji, Japanu, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Mađarskoj, Češkoj i BiH. Često i uspješno surađuje s vokalnom umjetnicima. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu djeluje kao korepetitor na odsjeku solopjevanja

Program koncerta:

G. Verdi:

TRAVIATA - Preludij

G. Verdi:

I DUE FOSCARI - Romansa Dogena

G. Verdi:

MORE, ELISA, UN STANCO POETA

BRINDISI

G. Verdi:

ATTILA  Arija Ezia

G. Verdi:

AD UNA STELLA

D. Domitrović:

Dvije poeme u h-molu

I.Tijardović:

SPLITSKI AKVAREL - Arija Marice

I. pl. Zajc:

NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI

- arija Zrinskog

P. Bergamo:

GROTESKA

G. Verdi:

TRAVIATA

duet Violette i G. Germonta

10.11.2009. 13:29:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh