« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Koncert In memoriam Michael Flaksman

Ovim koncertom završava natjecanje za juniore, a počinje 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro

In memoriam
In memoriam (Arhiva)
Više o

Antonio Janigro

,

Michael Flaksman

U subotu 1. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20:00 sati održat će se koncert u sjećanje na nedavno preminulog američkog violončelistu Michaela Flaksmana. Flaksman je bio student jednog od najvećih europskih glazbenika, violončelista Antonija Janigra, po kojem natjecanje nosi ime.

Ovim koncertom završava natjecanje za juniore, a počinje 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro.

Michael Flaksman je bio i član žirija natjecanja Antonio Janigro, a često je boravio u Zagrebu, gdje je bio rado viđen gost. Prvi nastup imao je sa 17 godina s jednim od najboljih orkestara na svijetu, orkestrom iz Clevelanda. Cijeloga života učio je od najboljih violončelista, sudjelovao je na natjecanjima, a osvojio je i brojne nagrade. S vremenom je i sam postao učitelj te je bio umjetnički voditelj Ascoli Piceno Festivala i Carl Orff Festivala u Italiji. Flaksmanov doprinos glazbi je ogroman, zbog čega se održava koncert njemu u spomen.

U subotu će uz Zagrebačke soliste nastupiti pobjednik 11. natjecanja Antonio Janigro Junior Izak Hudnik u izvedbi Haydnovog Koncerta za violončelo u D-duru, br. 2, a članovi žirija Enrico Dindo, Monika Leskovar i Suzana Stefanović izvest će Requiem za tri violončela i klavir Davida Poppera. Predstavit će se i prvonagrađeni ovogodišnjeg natjecanja Antonio Janigro Junior.

Ovim koncertom završava natjecanje za juniore, a počinje 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro koje će trajati do 7. veljače.

Pozivamo sve željne dobre glazbe da nam se pridruže na koncertu!

30.01.2020. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh