« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
NAJAVE

Koncert Boe seli se u Veliki pogon

Koncert grupe Boa, zbog velikog interesa, prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture, javljaju organizatori što će razveseliti sve poklonike

Boa osamdesetih
Boa osamdesetih (Dražen Kalenić)
Više o

Tvornica kulture

,

ulaznice

,

koncert

,

Boa

,

veliki pogon

Prije nešto više od 7 dana najavljen je koncert grupe Boa u sklopu  projekta pod nazivom OSAMDESETE- slatka dekadencija postmoderne koja će se održati u HDLU od 9. travnja do 8. svibnja. Zbog velikog interesa i gotovo rasprodanih ulaznica u manje od 10 dana, organizatori Izložbe i koncerta, odlučili su koncert prebaciti u Veliki pogon Tvornice kulture!

Kultni zagrebački predstavnici art - rocka, 11. travnja izvest će ono najbolje zbog čega su stekli status jednih od predstavnika osamdesetih: "Tako lijepa", "Za vezu je potrebno dvoje", "Milion", "Svi tvoji poljupci", "Stup od soli" , "Jer ljubav je"...

Grupu Boa nazivaju još i primjerom intelektualnog popa, zbog čega su uvršteni u rock enciklopediju talijanskog Rockstara. U periodu od 1981. do 1984.  izdali su tri izvrsna albuma („Boa", „Ritam strasti", „Govor tijela" ) na kojima se nalaze pjesme koje će činiti većinu setliste u Tvornici kulture.

Uz Bou, boje „osamdesetih" branit će i kultna makedonska grupa Mizar koja će 16. travnja u Tvornici kulture publiku podsjetiti na hitove iz davne 88' kao što su „Devojka od bronza", „Zlatno sunce" i „Doždot". Njihova glazbena ideologija, fuzija je gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva te makedonske tradicionalne muzike.

Obje grupe potpuno različitog glazbenog izričaja, izvrsno se uklapaju u cjelokupni projekt tj. izložbu „OSAMDESETE - slatka dekadencija postmoderne" koja će, kroz dublje istraživanje društvenog i umjetničkog konteksta, multimedijski odnosno interdisciplinarno prikazati hrvatsku, ali i regionalnu umjetničku scenu plodnih osamdesetih godina - razdoblja na koje mnogi gledaju s intenzivnom nostalgijom, ali i razdoblja koje još uvijek snažno inspirira.

Uz društveni kontekst, izložba osamdesetih prikazat će stanje, glavne aktere i istaknute radove s područja likovnosti, performansa, fotografije, dizajna, arhitekture, stripa, mode, kazališta, književnosti, medija, filma, sporta, i glazbe.

Ulaznice za koncerte možete kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija i online putem sustava www.entrio.hr.

Pretprodajna cijena ualznice za koncert grupe Boa iznosi 45,00 kn, a na dan koncerta iznosit će 55 kn. Cijena ulaznice za makedonski Mizar u pretprodaji iznosi 70 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Sve informacije pratite na facebook stranici Menart BPM

03.04.2015. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh