« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
prvi u regiji

Konačno nam stiže IKEA

Ovoga puta službeno je potvrđeno, IKEA je kupila zemlju kod čvora Ivanja Reka.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

namještaj

,

Ikea

,

trgovački centri

,

ikea u hrvatskoj

Švedski maloprodajni lanac namještaja IKEA planira svoj budući trgovački centar i trgovinu IKEA otvoriti 2011. godine u općini Rugvica kod čvora Ivanja Reka, a ukupna je investicija vrijedna 300 milijuna eura potvrdili su danas njeni direktori.

Budući trgovački centar i trgovina IKEA prostirat će se na ukupno 260.000 četvornih metara kupljenih od privatnog vlasnika i bez posredstva lokalnih vlasti, a sa 6.000 parkirnih mjesta bit će jedan od najvećih trgovačkih centara u Hrvatskoj, a tvrde trebao bi otvoriti 2.000 radnih mjesta.

Uz prvu trgovinu IKEA u Hrvatskoj, u sklopu trgovačkog centra IKEA, bit će smješteno više od 250 trgovina najpoznatijih svjetskih robnih marki, uključujući hipermarket, trgovine kućanskih uređaja, sportske opreme, elektronike i tehnike, knjiga i glazbe kao i restorani i kafići.

IKEA danas ima 253 trgovine u 24 zemlje, zapošljava 127.800 djelatnika i ove će godine ostvariti promet od 21,2 milijardu eura.

Sama trgovina IKEA, koja će biti u potpunosti integrirana s trgovačkim centrom, prostirat će se na oko 30.000 četvornih metara, asortiman će uključivati oko 10.000 proizvoda, a vrijednost investicije same trgovine IKEA procjenjuje na oko 50 milijuna eura.

Zagreb će biti prva postaja u regionalnom širenju, navodno se već pregovara sa Splitom, a nakon Hrvatske slijede Srbija i Slovenija.

Upitani hoće li dolaskom IKEA-e na hrvatsko tržište dio zaposlenih u hrvatskoj industriji namještaja ostati bez posla, kratko su kazali kako je ulazak IKEA-e na novo tržište uvijek bilo prihvaćeno te kako su većinom trgovci namještajem bili ti koji su imali problema s ulaskom IKEA-e, a ne proizvođači. IKEA već ionako surađuje s virovitičkim TVIN-om, a slična suradnja s ostalim domaćim proizvođačima uobičajena je praksa, pa za njih straha nema. (metro-portal)

04.11.2008. 14:15:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh