« Ekosfera
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
COOL

Kompostabilna ambalaža by bio&bio

Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda, a kompostabilna folija je inovacija koju koristi tek nekoliko europskih proizvođača hrane

Odlična ideja!
Odlična ideja! (Arhiva)
Više o

kompost

,

kompostabilna ambalaža

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama,bio&bio domaći lanac trgovina 100% ekološkom hranom predstavlja inovaciju na tržištu te svoje proizvode od sada pakira u kompostabilnu ambalažu. Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda, a i sama kompostabilna folija je inovacija koju koristi tek nekoliko europskih proizvođača hrane.

„Već nekoliko godina istražujemo mogućnosti smanjenja korištenja plastike te smo iznimno ponosi i sretni što kupcima možemo prezentirati prva kompostabilna pakiranja bio&bio robne marke. bio&bio trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti što se prije svega očituje kroz izbor proizvoda i hranu isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projekte poticanja domaće ekološke proizvodnje te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak.", izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Ova kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti. Kako bi kupcima olakšali odlaganje, i naljepnica na pakiranju je kompostabilna tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u bio otpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.

Unutar bio&bio robne marke nalazi se 111 ekoproizvoda koji uključuju žitarice, mahunarke, orašide, suho voće, sjemenke i druge namirnice, a koje čine temelj zdrave i cjelovite prehrane. Pokretanjem proizvodnje u kompostabilnoj ambalaži u lipnju kroz dio tog asortimana, bio&bio svojim kupcima daje obećanje da će najkasnije do kraja 2020. godine svih 111 proizvoda biti upakirano u novoj održivoj ambalaži. Cijena proizvoda će, unatoč ulaganju, za kupce ostati ista.

„Na ovo smo se ulaganje odlučili jer želimo, kao i do sada, svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Mi djelujemo kao poslovni subjekt, ali i kao odgovorni pojedinci i imamo veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Trudit ćemo se i u budućnosti taj utjecaj koristiti na najbolji mogući način. Nadamo se da će sve više proizvoda biti u održivoj ambalaži, no u Hrvatskoj je kompostabilna ambalaža za pojedine proizvode, primjerice svježe kulture ili pekarske proizvode, trenutno ili nedostupna ili preskupa. U skladu s tim, želja nam je pomoći našim domaćim ekološkim proizvođačima i razvijati rješenja kako bi i njihovi proizvodi na bio&bio policama što prije bili u kompostabilnoj ambalaži ", zaključila je Boban Pejić.

Proizvodi bio&bio robne marke nalaze se u 16 bio&bio trgovina u Hrvatskoj te na web shopu www.biobio.hr

04.06.2020. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh