Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2020. 08:29:00
COOL

Kompostabilna ambalaža by bio&bio

Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda, a kompostabilna folija je inovacija koju koristi tek nekoliko europskih proizvođača hrane

Odlična ideja!
Odlična ideja! (Arhiva)

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama,bio&bio domaći lanac trgovina 100% ekološkom hranom predstavlja inovaciju na tržištu te svoje proizvode od sada pakira u kompostabilnu ambalažu. Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda, a i sama kompostabilna folija je inovacija koju koristi tek nekoliko europskih proizvođača hrane.

„Već nekoliko godina istražujemo mogućnosti smanjenja korištenja plastike te smo iznimno ponosi i sretni što kupcima možemo prezentirati prva kompostabilna pakiranja bio&bio robne marke. bio&bio trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti što se prije svega očituje kroz izbor proizvoda i hranu isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projekte poticanja domaće ekološke proizvodnje te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak.", izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Ova kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti. Kako bi kupcima olakšali odlaganje, i naljepnica na pakiranju je kompostabilna tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u bio otpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.

Unutar bio&bio robne marke nalazi se 111 ekoproizvoda koji uključuju žitarice, mahunarke, orašide, suho voće, sjemenke i druge namirnice, a koje čine temelj zdrave i cjelovite prehrane. Pokretanjem proizvodnje u kompostabilnoj ambalaži u lipnju kroz dio tog asortimana, bio&bio svojim kupcima daje obećanje da će najkasnije do kraja 2020. godine svih 111 proizvoda biti upakirano u novoj održivoj ambalaži. Cijena proizvoda će, unatoč ulaganju, za kupce ostati ista.

„Na ovo smo se ulaganje odlučili jer želimo, kao i do sada, svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Mi djelujemo kao poslovni subjekt, ali i kao odgovorni pojedinci i imamo veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Trudit ćemo se i u budućnosti taj utjecaj koristiti na najbolji mogući način. Nadamo se da će sve više proizvoda biti u održivoj ambalaži, no u Hrvatskoj je kompostabilna ambalaža za pojedine proizvode, primjerice svježe kulture ili pekarske proizvode, trenutno ili nedostupna ili preskupa. U skladu s tim, želja nam je pomoći našim domaćim ekološkim proizvođačima i razvijati rješenja kako bi i njihovi proizvodi na bio&bio policama što prije bili u kompostabilnoj ambalaži ", zaključila je Boban Pejić.

Proizvodi bio&bio robne marke nalaze se u 16 bio&bio trgovina u Hrvatskoj te na web shopu www.biobio.hr

04.06.2020. 08:29:00
http://metro-portal.hr/kompostabilna-ambalaza-by-bio-and-bio/125523/