« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Kolnici mjestimice mokri te skliski u većem dijelu zemlje

Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

stanje na cestama

,

skliski kolnici

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Posebice na dionicama autocesta: A 1 između Zagreba i Karlovca, A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanje Reke do Lipovca, A 4 Zagreb-Goričan, između Brezničkog Huma i Zagreba, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i Sleme (100 do 200 metara). Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (D 8), te na cestama u gorju.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Zbog vode na kolniku, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 36 Šišljavić-Donja Kupčina, te županijske ceste: ŽC 3195 Gračanica Šišinečka, ŽC3282 Slovinska Kovačica- Donja Kovačica-Veliki Grđevac i Slovinska Kovačica-Mala Pisanica i Dražice-Orlovac i ŽC 3156 Mala Gorica-Žažina. Županijskom cestom ŽC 3162 Međurić-Vukovje, vozi se jednim trakom (izlijevanje rijeke Ilove).

Državnom cestom D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju vozila do 5 tona.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Lici na D 42 Josipdol-Poljanak, u Gorskom kotaru na na lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra, te u zaleđu Novog Vinodolskog te u podnožju Učke.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 08:39:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh