« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
MLJAC?!

Koliko vježbanja je potrebno da se spali omiljena hrana

Ako postoji hrana kojoj jednostavno ne možete odoljeti, evo koliko će vam vježbanja trebati da se riješite kalorija i masti koje ste unijeli

Upravo gledate u 950 kalorija i 46 grama masti ...
Upravo gledate u 950 kalorija i 46 grama masti ... (Shutterstock)
Više o

kalorije

,

vježbanje

,

masti

,

kardio vježbe

,

brza hrana

Vježbanje nam uvijek pada na pamet kad se dobro najedemo i osjetimo grižnju savjesti, no i to je dobro - barem smo svjesni da smo pretjerali.

Za one koji nemaju taj osjećaj, evo nekoliko primjera koji će im zorno pokazati zašto je zdrava prehrana dobra ...

Primjerice, volite McDonalds ... uzmete Big Mac i krumpiriće onako, u prolazu, jer ste osjetili glad kad ste namirisali restoran. E, sad, jeste li svjesni da ste na taj način u tijelo unijeli gotovo polovinu dnevnih potreba za kalorijama i mastima? Niste, vjerojatno.

Dakle, Big Mac ima 490 kalorija i 24 grama masti, pomfrit 460 kalorija i 22 grama masti. Znači, osim toga, uz doručak, treba vam samo lagana večera ...

Da biste to potrošili, trebate vježbati ukupno 82 minute kardio vježbi ako ste muškarac ili 99 minuta ako ste žena. U slučaju da više volite dizati utege, muškarcima će trebati 110 minuta vježbanja, a ženama čak 132 minute!

Naravno, uzeli ste i neko pićence da vam klopa lakše klizne niz grlo - to je još 139 kalorija ili 12 minuta kardio vježbi za muškarce, a 14 za žene. Dodatna čokoladica obogatila vam je tijelo za 237 kalorija i 14 grama masti, prevedeno, još 21 minuta vježbanja za muškarce ili 25 za žene.

Zbroj za kraj: jedan obrok s nogu u restoranu brze hrane tipa McDonald'sa tijekom shoppinga u vaše će tijelo ubaciti 1426 kalorija i 60 grama masti, gotovo dvije trećine dnevnih potreba!

Evo i podatka za ljubitelje KFC-a - jedna porcija bataka (tri komada) sadrži nevjerojatnih 726 kalorija i 42 grama masti, prevedeno u kardio vježbe, 63 minute za muškarce, 75 minuta za žene. Uz krumpiriće i Colu, došli ste do 1325 kalorija i 64 grama masti ...

 

Treba li dalje?

18.12.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh