« Seks
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
HE HE

Koliko treba ženama do orgazma?

Rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo

Treba se potruditi
Treba se potruditi (Arhiva)
Više o

žena

,

orgazam

Žena će više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint - to ste vjerojatno već čuli bezbroj puta, a sada je to potvrdilo i istraživanje.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u prosjeku heteroseksualnoj ženi treba da doživi vrhunac, a riječ je o 13 minuta i 41 sekundu.

U istraživanju je sudjelovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja svijeta, većinom iz Velike Britanije, Nizozemske, Indije i SAD-a. 

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac.

Istraživanje je trajalo osam tjedana, a rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo.

Pokazalo se i da žene najrjeđe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može svršiti na ovaj način. 68,6 posto žena treba dodatnu stimulaciju poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona.

Neke poze su puno učinkovitije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tijekom studije otkrivena je jedna zanimljivost - užitak će biti veći ako nosimo čarape za vrijeme seksa. 

18.02.2020. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh