« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
UBIJTE OKO... :)

Koliko treba trajati siesta poslije ručka

Ako drijemež bude duži od 20 minuta, drijemalac će zapasti u dublju fazu sna i zapravo se osjećati umorno kad se iz sna trgne

Ako vam nije strano ubiti oko nakon ručka...
Ako vam nije strano ubiti oko nakon ručka... (Arhiva)
Više o

odmor

,

popodnevno spavanje

Popodnevni odmor, drijemež, siesta, ubijanje oka... sve je to ista stvar - nakon dobrog ručka malo se prilegne ne bi li se odmorilo.

Bez obzira koliko se neki smijali drugima koji vole malo prileći poslije ručka, drijemanje poslije ručka zapravo može potaknuti popodnevnu produktivnost na radnom mjestu, tvrde znanstvenici.

No, ima tu i jedna kvaka - ne smije trajati predugo, kaže njemačka radnička komora. Između 10 i 20 minuta drijemanja na poslu je dovoljno, tvrdi radnička komora u Bremenu.

Ako drijemež bude duži, drijemalac će zapasti u dublju fazu sna i zapravo se osjećati umorno kad se iz sna trgne. Postoji odličan trik kako će to iskustvo postati još bolje, kažu u komori.

U slučaju da popijete šalicu kave neposredno prije nego što odrijemate, to će vam pomoći da se probudite savršeno osvježeni, jer kofein počinje djelovati tek nakon pola sata.

Znači, ručkić pa kavica i - ćorka! Ako vaš gazda nema ništa protiv, naravno... ako ima, pokažite mu/joj ovaj članak, možda upali... držimo fige!

25.01.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh