« Seks
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
E, DA ...

Koliko treba trajati dobar seks?

Pitanje koje se uvijek postavlja u razgovorima s prijateljima ili prijateljicama, uz opis vlastitih iskustava i pokoji urbani mit kao začin

Da, stvarno, koliko treba trajati dobar seks?
Da, stvarno, koliko treba trajati dobar seks? (Dreamstime)
Više o

seks

,

vaginalni orgazam

,

najbolji seks

,

duljina seksa

,

trajanje snošaja

Trajanje seksa jedno je od vrućih pitanja oko kojeg se uvijek lome koplja. Urbanih mitova o izdržljivim ovim ili onim narodima, rasama i ostalim podvarijantama ima koliko i zvijezda na nebu, no najvažnije u svemu je, zapravo, trajanje erekcije.

Erekcija je još jedna slična tema, pogotovo kad se uzme u obzir da u današnje doba otprilike 150 milijuna muškaraca pati od problema s erekcijom, a tendencije rasta pokazuju da bi za desetak godina taj broj trebao biti više nego dvostruko veći.

>> Seks - koja je idealna duljina trajanja >>

Duljina trajanja erekcije glavni je preduvjet duljine spolnog odnosa, koji će jedino u slučaju dugotrajne i čvrste erekcije biti zadovoljavajuć za oba partnera. Upravo su na to ciljali farmaceuti u razvoju raznih "plavih pilulica" koje služe za postizanje i održavanje erekcije.

>> Porazne seksualne statistike za muškarce >>

Iako se i o tome pričaju bajke, istraživanje je pokazalo da pilulice produžavaju erekciju tijekom snošaja tek nekoliko minuta. Seksualni terapeuti u SAD i Kanadi proveli su još pred četiri godine istraživanje objavljeno u Sex Journal Medicine koje je pokazalo da je poželjno trajanje spolnog odnosa između 7 i 13 minuta.

>> Raskrinkavanje lovačkih priča o seksu >>

Unatoč urbanim mitovima, u tim je zemljama odnos od 10 do 30 minuta proglašen predugačkim. Za razliku od zapadnjaka, domaća hrvatska ekipa je u istraživanju izjavila da se prosječno seksa dva do tri puta tjedno, no uz trajanje od 20 do 30 minuta.

Stoga, zaključak je prilično jednostavan i očekivan - svatko ima svoje preferencije, no u svakom slučaju ključna je dobra erekcija, poslije je sve lako.

16.07.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh