« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
idem šorom ...

Koliko treba do McDonald'sa

Besposlen umjetnik, za razliku od popa, broji udaljenosti između McDonald's restorana u SAD

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Stephen Van Worley)
Više o

mcdonald's

,

brza hrana

,

pretilost

,

nezdrava hrana

To si je pitanje postavio Stephen Von Worley, umjetnik i inženjer iz Kalifornije, dok je vozio američkom autocestom. Ono ga je toliko kopkalo da je odlučio upotrijebiti svu svoju stručnost u sastavljanju karte koja bi prikazivala svih 13.000 restorana lanca za brzu prehranu McDonald'sa u SAD-u, ne računajući Aljasku i Havaje.

Rezultat je karta vidljiva na njegovu blogu weathersealed.com, koja svaki restoran prikazuje kao svjetleću točku. Tako je ustanovio da se dva međusobno najviše udaljena restorana nalaze u Južnoj Dakoti između gradova Meadoxa i Glad Valleyja, ili 233 kilometra cestom.

Umjetničko djelo moglo bi se iskoristiti kao pomagalo pri edukaciji o zdravoj prehrani, jer se ovom kartom lako može objasniti zbog čega Amerikanci imaju toliko problema s pretilošću i zdravljem.

Prikazani McDonald's restorani zapravo su samo dio među bezbroj lanaca brze hrane koji se prostiru američkim gradovima, tako da kada bi se radila detaljna mapa svih restorana tog tipa, teško da bi ostalo i jedno tamno mjesto na karti.

20.10.2009. 10:44:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh