« Seks
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HE HE

Koliko traje pravi seks?

Kako bi seks bio dobar ne treba trajati cijelu noć, ali idealan i poželjan seks je u trajanju 7-13 minuta.

Zeko, zeko ... većini je nedostižan san :)
Zeko, zeko ... većini je nedostižan san :) (Arhiva)
Više o

seks

,

trajanje seksa

,

dužina seksa

Koliko je minuta seksa zaista potrebno da partneri budu zadovoljeni u krevetu? Trajanje seksa je jedno od vrućih pitanja, a svi smo mi znatiželjni i skloni uspoređivanju kad su u pitanju "tuđe spavaće sobe".

Iako u današnjem svijetu većina sanja o maratonskom seksu, stvarnost je malo drugačija, pa ne čudi da većina partnera teži seksu koji traje duže od prosjeka.

Istraživanja su pokazala da 80% muškaraca i žena želi da seks traje duže od pola sata, premda je stvarno vrijeme seksa heteroseksualnih partnera vrlo kratko - najčešće je u rasponu između 7-15 minuta.

Prosječno vrijeme trajanja seksa je 6 minuta, međutim, ispostavilo se da je 6 minuta zapravo dragocjeno vrijeme koje naši prethodnici nisu imali. 1948. Godine Kinsey je otkrio da je 75 % američkih muškaraca orgazam postiglo u dvije minute od početka odnosa.

Tijekom 80-ih i 90-ih godina seksolozi su pokušali definirati preranu ejakulaciju prema broju ulaza penisa u vaginu (broj se kretao između 8-15 ulaza). Takav sustav otežao je shvaćanje prerane ejakulacije te se od tada za mjerenje koristi jedinica vremena.

Kako bi seks bio dobar ne treba trajati cijelu noć, ali idealan i poželjan seks je u trajanju 7-13 minuta. Premda je 7 minuta prekratko za većinu žena, pogrešno je mjerenje i kvantificiranje bilo kojeg aspekta seksualnosti.

16.11.2016. 22:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh