« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
UPS!

Koliko smiju piti muškarci, a koliko žene?

Čak i najmanja ili umjerena količina alkohola, do jednog pića dnevno za žene ili dva za muškarce, povećava rizik oboljenja od raka

Previše alkohola vodi u zdravstvene probleme
Previše alkohola vodi u zdravstvene probleme (Shutterstock)
Više o

karcinom

,

alkohol

,

rak dojke

Alkohol je jedan od poroka za koji nije jasno kako je potpuno legalan, jer prevelika konzumacija dovodi do raznih zdravstvenih problema, a i društveno neprihvatljivog ponašanja. Kad se govori o zdravlju, treba istaknuti da je povećani unos alkohola odgovoran za veći rizik od razvoja karcinoma

Veliko istraživanje objavljeno u časopisu British Medical Journal obuhvatilo je dva velika istraživanja u SAD-u na više od 100.000 odraslih ljudi, a rezultati bi trebali zabrinuti svakoga.

Najočitija veza bila je ona između alkohola i raka dojke, piše BBC. Stručnjaci kažu da je to dodatno upozorenje ljudima da piju manje alkohola ili da ga nekim danima uopće ne konzumiraju.

Nema sigurne količine alkohola, ali ako se pije u preporučenim dnevnim količinama, rizik je manji, kažu stručnjaci.

Muškarci ne bi trebali piti više od tri do četiri limenke piva s 4,5 posto alkohola, a žene više od dvije čaše vina s 12 posto alkohola, savjetuju znanstvenici i kažu da se te smjernice trenutno preispituju te bi se mogle izmijeniti.

20.08.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh