« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kokosovo ulje za vitku liniju i ljepotu

Kokosovo ulje u zadnjih je nekoliko godina doživjelo renesansu u prehrani, a njegovo djelovanje na ljepotu poznato je oduvijek

Kokosovo ulje ima mnoge blagotvorne učinke
Kokosovo ulje ima mnoge blagotvorne učinke (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

kokosovo ulje

,

laurinska kiselina

,

kokosov maslac

Kokosovo ulje vratilo se na velika vrata u gastronomiju, a iz industrije ljepote nikad nije niti otišlo. Sjajni učinci kokosovog ulja na liniju ne smiju se propustiti, pa evo nekoliko osnovnih karakteristika ove ukusne namirnice.

Ako se pitate - kokosov maslac i kokosovo ulje ista je namirnica koja se razlikuje jedino u agregatnom stanju, jer se maslac zagrijavanjem pretvara u ulje.

Antibakterijska svojstva - kokosovo ulje djeluje antibakterijski i antigljivično, a to može zahvaliti činjenici da tijelo laurinske kiseline transformira u monolaurin  (tvar koja djeluje protiv lipidnih virusa, bakterija, gljivica).

Gubitak težine i poboljšavanje metabolizma - kokosovo ulje i ostali proizvodi mogu pojačati rad štitnjače za 20 posto. Štitnjača je važna za pravilno funkcioniranje metabolizma i stvaranje energije u organizmu.

Jača imunitet - laurinska kiselina je masna kiselina srednjeg lanca koje ima jako puno u kokosovom ulju. Vrlo je zdrava i korisna (dovoljno je reći da je ima puno u majčinom mlijeku). Štiti od infekcija, a tijelo je lako upija.

Za kraj, kokosovo ulje je stabilno za kuhanje - nema potrebe rafinirati kokosovo ulje, dovoljno je stabilno da se može koristiti u kuhinji. nema potrebe za hidrogenacijom (postupak iz uljarske tehnologije tijekom kojeg se masnim kiselinama vraćaju nedostajući vodikovi atomi). Poboljšava metabolizam  i bogato je masnim kiselinama koje jačaju imunološki sustav. I pri velikim temperaturama zadržava većinu hranjivih sastojaka, a hrani daje jedinstven okus.

Stoga, ne oklijevajte - isprobajte ga u svojim omiljenim jelima.

 

20.08.2015. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh