« Zdravlje
objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan
JAKO!

Koliko je plastika stvarno opasna za zdravlje?

Ukoliko nekoliko dana zaredom koristite istu plastičnu bocu za vodu, možete ugroziti svoje zdravlje jer se upravo na ovim predmetima skuplja najveći broj bakterija

Plastika privlači bakterije
Plastika privlači bakterije (Wikipedia)
Više o

plastika

,

zdravlje

Plastični pribor za jelo i plastične čaše sve češće su u upotrebi, no korištenje plastičnih boca može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Ukoliko nekoliko dana zaredom koristite istu plastičnu bocu za vodu, možete ugroziti svoje zdravlje jer se upravo na ovim predmetima skuplja najveći broj bakterija.

Ovo važi za sve plastične boce, od onih za jednokratnu upotrebu kakve su flaše za vodu, mineralnu vodu i raličite vrste sokova, tako i za posebno dizajnirane boce za višestruku upotrebu, poput boca koje koriste sportaši u teretani, biciklisti, te drugi sportaši koji tijekom treninga i sportskih natjecanja nerijetko koriste istu plastičnu bocu.

Istraživanja su pokazala kako posebna opasnost prijeti od plastičnih boca s vrhom na izvlačenje koje su karakteristične za manja pakiranja sokova koji su namijenjeni najmlađima. Ovakve vrste plastične ambalaže posebno su opasne za osobe koje imaju probleme sa zubima

16.12.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh