« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 18 dana i 12 sati
A VAMA?

Koliko je kava dnevno dovoljno?

Ako pijete dosta kave u danu, bilo bi dobro pratiti količinu kave koju konzumirate jer prekomjeran unos može dovesti do zdravstvenih rizika poput kardiovaskularnih bolesti

Koliko ih vi popijete dnevno
Koliko ih vi popijete dnevno (Arhiva)
Više o

kava

,

dnevni unos

Kod većine ljudi dan započinje kavom kako bi se riješili glavobolje ili kako bi jednostavno imali više energije i uspješno obavili posao

S nekoliko bioaktivnih spojeva, ovaj nevjerojatan napitak djeluje kao stimulans živčanog sustava koji nije zdrav ako se konzumira u prekomjernoj količini.

Prekomjerne doze mogu izazvati tjeskobu, strah i nesanicu pa je dobro znati koja je prava količina koju tijelo može dnevno primiti.

Prema studiji američkog časopisa Clinical Nutrition, bilo koji broj manji od pet šalica dnevno je dobar. Studija kaže da šest šalica kave na dan povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, a srčani problemi porastu za 22 posto, prenosi Pinkvilla.

Također je važno napomenuti da kava nije štetan napitak sve dok pratite unos i ne pretjerujete.

Kava je bogata antioksidansima, a ovaj napitak može pomoći u komprimiranju upaljenih vena, smanjenju bolova, smanjenju rizika od zatajenja srca i pomoći osobama koje boluju od dijabetesa.

07.10.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  07.10.2020. 18:37
  ujutro samo jedna
 2. avatar
  Cranberry
  08.10.2020. 18:17
  I ja sad samo jednu
 3. avatar
  armando
  08.10.2020. 18:53
  ne valj puno nda uvecer se tesko zaspi haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh