« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Koliko hrane treba pojesti za savršenu figuru

Ako želite oblikovati zdravo, fit tijelo u kojem ćete se osjećati dobro i uživati u svakoj minuti svog života, onda je jedina opcija ta da oblikujete stil života u kojem uživate

Dlan je glavni saveznik zdrave prehrane :)
Dlan je glavni saveznik zdrave prehrane :) (Arhiva)
Više o

hrana

,

FitTijelo

,

savršena figura

Svi na dugo i na široko raspravljaju o tome koje su najzdravije namirnice. Neki to rade na način koji u potpunosti zbunjuje pojedince. Velik broj ljudi misli da je važan samo odabir namirnice. Uvjereni da je to pravi put paze na prehranu i samo čekaj rezultat.

Čekaju i čekaju, a situacija ostaje ista jer ih nitko nije upozorio da uz odabir namirnice važnu ulogu igra i količina, pa se samo predaju.

Tako je...

Činjenica je i da zdrava hrana sadrži kalorije. Ako konzumiramo previše, ostvarujemo kalorijski suficit koji se pohranjuje u obliku viška masnoća.

I sad ide glavno pitanje.

»Koliko hrane smijete konzumirati kad oblikujete figuru iz snova?«?

Netočnih odgovora na ovo pitanje ima malo more, a po meni je točan samo jedan.

Dozvolite, da objasnim.

Ako želite oblikovati zdravo, fit tijelo u kojem ćete se osjećati dobro i uživati u svakoj minuti svog života, onda je jedina opcija ta da oblikujete stil života u kojem uživate.

Ako se odlučite za neko drugo kratkotrajno rješenje, situacija sa suvišnim kilogramima će se brzo ponoviti.

Kako hrana čini veliki dio plana, ona vam ni pod kojim uvjetom ne smije predstavljati dodatni napor ili pritisak.

Zato vam u nastavku predstavljam pravilo s kojim ćete uvijek znati odgovor na pitanje koliko čega smijete pojesti i nećete se više opterećivati time.

Drago društvo, pred vama je PRAVILO DLANA!

Prije nego što skočimo na super savjete, samo još jedan podatak koji mi se čini jako važnim. Za super osjećaj i fit, zdravu figuru, važne su sve glavne skupine namirnica.

Zato ćemo tanjur podijeliti na četiri dijela i pobrinuti se da u tijelo unesemo sve namirnice koje stvarno trebamo, i to u pravoj količini.

A kako ćemo uspjeti u tome?

Kao što sam rekao, naš dlan je taj koji će nam biti od velike pomoći.

BEZ NJEGA NEMA USPJEŠNE PREOBRAZBE!

Prvi dio tanjura ćemo namijeniti bjelančevinama za koje svi znamo da ih naše tijelo nužno treba. Osim toga što su osnovni građevni materijal stanica, igraju ključnu ulogu u regeneraciji i posljedično, napretku.

Neka optimalnu količinu bjelančevina po pojedinom obroku predstavlja otvoreni dlan. Kaže se da je veličina i debljina dlana ta koja određuje koliko čistog mesa/ribe/omleta/posnog sira itd. smijete pojesti pri pojedinom obroku.

Više pročitajte na portalu FitTijelo.com

19.09.2016. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh