« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
COOL

Riješite se depresije uz - Queen!

Gotovo 90 posto ispitanika reklo je da slušanje glazbe pomaže ljudima da se bolje osjećaju kada su bolesni ili prolaze kroz krizu

Freddie protiv depresije - savršen recept
Freddie protiv depresije - savršen recept (Screenshot YouTube)
Više o

depresija

,

Queen

,

Bohemian Rhapsody

,

lijek protiv depresije

Bohemian Rhapsody, bezvremenski hit skupine Queen garantirano uklanja loše raspoloženje i preporučuje se kao lijek onima koji su tužni ili pate od depresije, rezultat je ankete koju je za BBC provela agencija ComRes koja istražuje utjecaj glazbe na zdravlje.

Ispitanicima je u okviru istraživanja bilo ponuđeno 10 skladbi za koje je utvrđeno da podižu raspoloženje.

Na drugom mjestu nakon ove pjesme legendarnog britanskog sastava je Dancing Queenšvedske grupe ABBA, a na trećem nedavni hit Happy Pharrella Williamsa.

Više od dvije trećine od 1.000 ispitanika rekli su da rado slušaju glazbu kad se ne osjećaju dobro.

Gotovo 90 posto ispitanika reklo je da slušanje glazbe pomaže ljudima da se bolje osjećaju kada su bolesni ili prolaze kroz krizu.

Oko 81 posto Britanaca je reklo da se osjeća bolje dok sluša glazbu. Tek 36 posto je reklo da radije sluša govor nego glazbu kada nisu dobro raspoloženi, navodi se u anketi.

Među mladima najpopularnija pjesma je "Happy". Pjesme Boba Marleyja, Robbieja Williamsa i Michaela Jacksona također su bile na popisu ponuđenom u anketi.

"Bohemian Rhapsody" je na albumu A Night at the Opera koji je izašao prije četiri desetljeća. Ova pjesma koja traje gotovo šest minuta, bila je dvaput na prvom mjestu britanskih hitova: kada je objavljena 1975. i nakon smrti pjevača Freddieja Mercuryja1991.

Ako se želite riješiti depresije, evo lijeka koji vam prepisujemo - dođite na spektakl The Show Must Go On u Boćarski dom 18. studenoga na kojem će vas The Bohemians, najveći Queen tribute band podsjetiti na hitove Freddieja Mercuryja i ekipe!

Do tada, uživajte u live izvedbi Queena ...

19.09.2016. 16:56:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh