« Seks
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
MA DA?

Koliko često se seksaju stvarno sretni parovi

Sreća i zadovoljstvo u vezi velikom broju ljudi glavni su životni cilj, a vjerovali ili ne, nije ga tako teško ispuniti kako se obično misli

Jednom tjedno je dovoljno
Jednom tjedno je dovoljno (Arhiva)
Više o

seks

,

sretna veza

,

količina seksa

Sretna veza i seks povezani su na način koji će se mnogima svidjeti, jer zapravo ne zahtijeva toliko puno koliko se misli.

Na uzorku koji obuhvaća više od 30 tisuća osoba, tijekom posljednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu 'Social Psychological and Personality Science'.

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove diljem svijeta.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabacljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe.

Zadovoljstvo u vezi uspoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u obitelj. Pokazalo se kako više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redoviti seks.

23.12.2016. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh