« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Koliko često poludite na poslu? Prosjek je ...

Najburnije se reagira ponedjeljkom, jer je fitilj još uvijek kratak od vikenda tijekom kojega se nismo imali vremena pošteno odmoriti i opustiti

Tko je kriv, šef ili kolege?
Tko je kriv, šef ili kolege? (Shutterstock)
Više o

stres

,

posao

,

razlozi stresa

Stres na poslu ne posustaje, štoviše, ima ga sve više, stoga su rezultati jednog istraživanja koje je pokazalo da se više od polovine zaposlenih živcira na poslu prilično očekivani.

Glavni razlozi živciranja su vrlo jednostavni - pauza na koju ne mogu otići i podjela posla koju zaposlenici smatraju nepravednom. 

Uz to, probleme rade brbljavi kolege, telefoni koji stalno zvone i tehnologija koja ne radi baš onda kad bi obavezno trebala također su na vrhu liste stvari koje nam nevjerojatno idu na živce i zbog kojih poludimo.

Očekivano, na poslu se najburnije reagira ponedjeljkom, jer je fitilj još uvijek kratak od vikenda tijekom kojega se nismo imali vremena pošteno odmoriti i opustiti, a kamoli naspavati kako bi u ponedjeljak na poslu bili svježi i odmorni.

Što još radi probleme? Ulizice i tračevi o sebi, a gotovo dvije trećine ljudi se bori na način da ignoriraju izvor živciranja, dok se tek 14 posto njih odlučio izravno suprotstaviti i prekinuti ono što im diže tlak u nebo.

Ne čudi stoga da trećina za sve ispade na poslu optužuje nesposobne i lijene kolege, dok dvadeset posto ispitanika izvor problema nalazi u šefu.

Eto, tako kaže istraživanje, a koji su vaši glavni problemi?

27.08.2015. 09:02:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh