« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RAZMATRANJE LICENCI

Koliko će klubova igrati u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi?

Još se ne zna koliko će klubova biti u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi u sezoni 2010./2011., a na to pitanje nije odgovoreno ni na današnjoj tematskoj konferenciji za novinare

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

nogometni klubovi

,

prva HNL

"Razmatrali smo zahtjeve 38 nogometnih klubova koji su zatražili licencije za nastupe u natjecanjima u organizaciji UEFA-e te za prvu i drugu hrvatsku nogometnu ligu. Za nastup u prvoj ligi sve uvjete za licenciranje ispunili su: Cibalia, Croatia iz Sesveta za stadion u Kranjčevićevoj, Hajduk, Šibenik, Zadar, Osijek, Rijeka, Karlovac, Zagreb, Slaven Belupo, a licenciju za igranje u Maksimiru dobili su Hrvatski dragovoljac, Lokomotiva i Dinamo, Istra 1961. za stadion na Kantridi te Split za stadion na Poljudu", kazao je predsjednik prizivne Komisije HNS-a Igor Meznarić.

Po njegovim riječima ti su klubovi u roku dostavili tražene uvjete za dobivanje licencija, a sadašnji prvoligaši Varteks i Međimurje nisu uspjeli na vrijeme predočiti dokaze o podmirivanju ili bankovna jamstva za produžetek plaćanja novčanih obveza.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je da Varteks i Međimurje imaju pravo na izvanredni pravni lijek, a to je u ovom slučaju HNS-ov arbitražni sud, kojim predsjeda Damir Primorac i čija je odluka konačna. Srebrić nije mogao potvrditi kad će se sastati taj sud, ali je izrazio uvjerenje da će to biti u svibnju.

"Svakako se mora sastati prije ždrijeba parova koje se treba održati mjesec dana prije nego počnu natjecanja u prvoj ligi, potkraj srpnja", kazao je Srebrić.

Kako je Croatia Sesvete već napustila prvoligaško društvo, uvjete za igranje u prvoj ligi ispunjava 14 klubova, ali je očito da će u Kući nogometa učiniti sve da iziđu u susret klubovima kako bi u ligi i u sezoni 2010./2011. bilo 16 sudionika. (hina/metro-portal)

06.05.2010. 15:24:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh