« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KLJUČ ZA USPJEH

Koliki je vaš erotski kapital?

U današnjem svijetu, sama ljepota nije dovoljna. Znanstvenici su utvrdili pravi X-faktor potreban za uspjeh

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

život

,

privlačnost

,

uspjeh

,

erotski kapital

Svi znaju da dobar izgled olakšava stvari. Još od kad je Kleopatra zavela Marka Antonija i uzrokovala propast carstva, ljepota je bila valuta poput dolara ili funte. No u današnjem svijetu, ona sama nije dovoljna. Definiran je novi atribut, a to je ono što razdvaja uspješne od prosječnih.

Kako navodi dr. Catherine Hakim, doktorica sociologije s Londonske škole ekonomije, erotski kapital je ono što vam treba za uspijeh u životu. Ako ga posjedujete, vaš potencijal raste za 15 posto, a vaša karijera može napredovati kao da imate diplomu s vrhunskog sveučilišta.

No može li obična osoba generirati svoj vlastiti erotski kapital i otvoriti nove perspektive u životu? Dr. Hakim tvrdi da je to moguće, jer ako s tim niste rođeni, možete naučiti proces. Jer EK nije samo ljepota, on obuhvaća socijalne vještine, seksualnu kompetenciju i želju za životom.

Svi znamo ljude koji nisu konvencionalno atraktivni, ali zrače velikom privlačnošću, šarmom i seksualnom energijom što je rezultat kombinacije socijalnih vještina, samopouzdanja i želje za napretkom. Među ljude s velikim EK spadaju Madonna, Carla Bruni, obitelj Beckham Brangelina, Cheryl Cole itd. Najveći EK par, kako smatra dr. Hakim, su Obame. "Od prezentacije, pa do načina na koji izgleda i govori, Obama ga sigurno posjeduje."

Erotski kapital nije prolazan kao i vanjska ljepota, pa neće nestati s godinama. U stvari, starenje može biti i bonus, jer donosi više samopouzdanja i autoriteta, te generalno iskustva na svim poljima života, zaključuje dr. Hakim.

15.04.2010. 20:45:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh