« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DRUGE MUKE ZA HAITI

Kolera ubila prvu žrtvu u Port-au-Princeu

Port-au-Prince, grad sa više od tri milijuna stanovnika, do sada je bio pošteđen smrtnih slučajeva u epidemiji kolere koja je na Haitiju u 20 dana uzela 550 žrtava

Vibrio cholerae - uzročnik kolere
Vibrio cholerae - uzročnik kolere (Wikipedia)
Više o

Haiti

,

kolera

Jedan je muškarac u utorak umro od kolere u haićanskoj prijestolnici Port-au-Princeu što je prva smrt u epidemiji te bolesti koja je drugdje u toj zemlji ubila stotine ljudi, potvrdili su dužnosnici haićanskog ministarstva zdravstva u srijedu. Port-au-Prince, grad sa više od tri milijuna stanovnika, do sada je bio pošteđen smrtnih slučajeva u epidemiji kolere koja je tijekom tri tjedna u ostatku zemlje uzela više od 550 života, po podacima ministarstva zdravstva. UN-ov fond za djecu Unicef je rekao da je bolest već uzela 583 života te da je umrlo mnogo djece.

Dužnosnici zdravstvenih službi izrazili su zabrinutost da bolest izgleda da se ukorjenjuje u Port-au Princeu, to su ministarstvo zdravstva i djelatnici humanitarnih organizacija očajnički željeli spriječiti. "Stanje će uskoro izmaći nadzoru", ocijenio je u srijedu ravnatelj Radio Metropola Richard Widmaier. Najveća zabrinutost ja da bi nehigijenski uvjeti u sirotinjskim naseljima oko prijestiolnice mogli omogućiti brzo širenje kolere. Stanovnici tih naselja nemaju zahode ni pristup čistoj vodi. Haićansko ministarstvo zdravstva je reklo da je na Haitiju kolera do sada dijagnosticirana kod 8138 osoba. (hina/metro-portal)

10.11.2010. 21:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh