« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
MA DA?

Kokosovo ulje je sve samo ne zdravo?

Konzumiranje kokosovog ulja je daleko štetnije od slada, budući da se kokosovo ulje uglavnom sastoji od zasićenih masnih kiselina

Na sebe da, u sebe - ni pod razno
Na sebe da, u sebe - ni pod razno (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

prehrana

,

kokosovo ulje

Kokosovo ulje nije dugo izdržalo status supernamirnice koju treba stavljati u sve i sva u kuhinji - naime, dr. Karin Michels, profesorica na Harvard TH Chan školi za javno zdravstvo i ravnateljica Instituta za prevenciju i tumorsku epidemiologiju na Sveučilištu u Freiburgu, tijekom govora pod naslovom "Kokosovo ulje i ostale nutritivne pogreške" ustvrdila je da je kokosovo ulje zapravo otrov!

American Heart Association prošle je godine ažurirala svoje smjernice u odnosu na zasićene masne kiseline iz kokosovog ulja, savjetujući da ljudi umjesto toga zamijene zasićene masti u svojoj prehrani s nezasićenim mastima kako bi smanjili rizik razvoja kardiovaskularnih bolesti kasnije u životu.

Prema dr. Michels, konzumiranje kokosovog ulja je daleko štetnije od slada, budući da se kokosovo ulje uglavnom sastoji od zasićenih masnih kiselina, kako je izvijestioBusiness Insider.

Jedenje hrane koja sadrži zasićene masne kiseline može povećati rizik od razvoja koronarnih bolesti srca zbog porasta količine lošeg kolesterola u krvi.

Osim kokosovog ulja, druge namirnice bogata zasićenim mastima uključuju maslac, tvrdi sir, ghee, kobasice i mesne pite. S druge strane, hrana bogata nezasićenim mastima uključuje masnu ribu, orašaste plodove, sjemenke, biljna ulja i avokado.

23.08.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh