« Putovanja
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Koju se putovnicu najviše isplati imati?

Lista je izrađena na temelju "bezviznog rezultata" koji mjeri u koliko zemalja nositelji pojedinih putovnica mogu putovati bez viza

Nabavite singapursku putovnicu, isplati se...
Nabavite singapursku putovnicu, isplati se... (Arhiva)
Više o

Singapur

,

putovnica

,

viza

U koliko zemalja možete putovati bez vize jedini je kriterij pri izboru najmoćnije putovnice na svijetu, a ako mislite da ona pripada nekoj velikoj zemlji, varate se - Singapur je pobjednik ovog natjecanja.

Lista je izrađena na temelju "bezviznog rezultata" koji mjeri u koliko zemalja nositelji pojedinih putovnica mogu putovati bez viza. Na taj se način s putovnicom Singapura može ući u 159 zemalja, jednu više od njemačke i dvije od švedske putovnice.

Hrvatska je na 38. mjestu i s njezinom se putovnicom bezvizno putuje u 144 države, pokazala je lista objavljena na internetskoj stranici Arton Capitala.

U poretku su najlošije prošli Afganistan, Irak, Sirija, Pakistan i Somalija. Listom su obično dominirale europske putovnice, pa je njemačka bila na prvom mjestu posljednje dvije godine.

No zahvaljujući tome što je Paragvaj skinuo Singapur s popisa zemalja za koje je potrebna viza, taj je azijski grad-država dospio na vrh liste u 2017.

Prvi put jedna azijska zemlja ima najjaču putovnicu na svijetu. To je pokazatelj odličnih diplomatskih odnosa i učinkovite vanjske politike Singapura, rekao je direktor Arton Capitala Philippe May. 

U 20 vodećih zemalja još su tri azijske države - Južna Koreja (157), Japan (156) i Malezija (154).

Američka je putovnica pala na listi otkako je predsjednik postao Donald Trump, nakon odluke Turske i Srednjoafričke Republike da Amerikancima ponovo uvedu vize.

25.10.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh