« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana
NAJAVE

Kojoti koncertom u Tvornici obilježavaju 30 godina od osnutka benda

Kojoti će u Tvornici kulture obilježiti 30 godina od osnutka jednog od najznačajnijih zagrebačkih bendova

Sprema se dobar koncert
Sprema se dobar koncert (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

bend Kojoti

Sirovi rokenrol koji je promijenio hrvatsku glazbu zasvirat će u Tvornici kulture u subotu, 10. veljače 2024. godine. Otkako su se 2017. godine vratili na scenu, Kojoti s publikom dijele nabrijanu rokersku energiju.

Kojoti - „Halucinacija (Official Music Video - Remastered Sound)"

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan prije 30 godina u ovo vrijeme, a nakon više od 20 godina diskografske pauze, Kojoti su se 2017. godine vratili na scenu te dvije godine kasnije objavili album ''Sve je pod kontrolom?''. Pozitivne kritike pokazale su da i nakon 30 godina od osnutka benda glazbenici u sebi nose jednaku snagu i kreativnost. To potvrđuje i nominacija za Porin u kategoriji za najbolji rock album godine.

Kojoti - „Ljubav (Official Music Video - Remastered Sound)"

Najproduktivnije su razdoblje za bend bile devedesete. Svoj su debitantski, eponimski album Kojoti snimili i objavili 1995. godine. ''Halucinacija'' je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ''Sex, Disco, Kung Fu''. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine. ''Sto milja daleko od nje'', ''Razuzdan i lud'', ''Zadovolji me'' i ''Hodala je pola metra iznad zemlje'' samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ''Dragocjeno, raskošno, blistavo'' na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.

Kojoti - „Sram (Official Video)"

U kolovozu ove godine Kojoti su objavili su pjesmu ''Danima'' kojom najavljuju novi materijal, a inspirirana je likom i djelom neprežaljenog i obožavanog Vlade Divljana. Ranije ove godine snimili su i spot za pjesmu ''Sram'' s posljednjeg albuma za potrebe snimanja filma ''Iz sve snage'' u režiji Dimitra Dimitrovskog, koji je režirao i spot za njihovu pjesmu ''Nismo djeca'', čija se objava iščekuje.

U sklopu svog koncerta u Tvornici Kojoti će proslaviti 30 godina od osnivanja benda, a publika će moći uživati u pjesmama koje su formirale i promijenile scenu ovih prostora. Zvuk prljavog i sirovog rokenrola podsjetit će publiku da je još uvijek živ i da su Kojoti nezamjenjivi.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura. 

01.01.2024. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh