« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Koji su znakovi premorenosti?

Neprospavane noći, tjeskoba, razdražljivost, a često i pad imuniteta neki su od znakova upozorenja koji upućuju na to da osoba živi stresno i da je premorena, kaže Anna Patrizia Stabler-Shug s njemačkog sveučilišta za prevenciju i zdravlje

Da ipak ne padnete na tastaturu ...
Da ipak ne padnete na tastaturu ... (Shutterstock)
Više o

stres

,

premorenost

Stres nas ubija, a razdražljivost i tjeskoba daju nam do znanja da smo pretjerali i previše se umorili, što će samo pojačati stres. 

"Žene se često žale na suhoću kože, prišteve, a mnoge za vrijeme stresnog razdoblja u životu pojačano gube kosu", kaže Stabler-Shug.

I gubitak kose i pogoršanje stanja kože posljedica su stresa koji na hormonalni sustav žena utječe iznimno negativno.

Ovi su simptomi znak za uzbunu i upozoravaju da je vrijeme za stanku. Premorenost i stres najčešće se javljaju nakon što se u životu pojedinca dogode velike promjene s kojima se svi ne uspijevaju nositi na jednak način.

Ako se osoba osjeća jako loše, velika je vjerojatnost da je njezin organizam dulje vrijeme pod stresom.

Za početak u život treba unijeti manje promjene koje će pomoći da se osoba s vremenom osjeća bolje i ponovno počne živjeti mirnije kao ranije.

Važno je znati da je ponekad potrebno dulje vrijeme za oporavak od premorenosti, no nemojte posustati. Za početak otiđite u kratku šetnju, bavite se nečim što vas relaksira i veseli, čitajte knjigu ili prelistajte časopis, savjetuje Stabler-Shug.

10.11.2016. 13:46:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh