« Seks
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
POBOLJŠAJTE VAŠU INTIMU

Koji je vaš seksualni stil?

Sudeći prema autorima knjige ˝Otkrijte svoj seksualni stil˝, postoje specifični seksualni faktori koji govore o kvaliteti vašeg intimnog života i veze

Kakav vi seks volite?
Kakav vi seks volite? (Shutterstock)
Više o

seks

,

veza

,

seksualni stil

To su faktori ili stilovi koji trebate realizirati kako biste imali zadovoljavajuć seksualni život. Surova stvarnost jest da sav seks nije dobar. Naime, na pitanje o zadovoljstvu seksualnim životom, sretno oženjeni parovi odgovorit će kako su samo u 50 posto slučajeva bili jednako zadovoljni.

Kako bi bili sigurni da imate dobar seks, trebate analizirati vaš seksualni stil, koji se bazira na komponentama poput emocionalne bliskosti, ljubavi i erotike. Postoje 4 glavna stila.

1. Komplementarni - za ove parove, najbolji afrodizijak jest uzbuđenje partnera. Svaka osoba odgovorna je za svoju vlastitu seksualnu reakciju, dok se timski surađuje. Svaki ljubavnik slobodan je inicirati ili odbiti seks. Svatko može izraziti svoje želje i fantazije. Sposobnost ovakvog para da dijeli erotičnost i iskustva jest ono što im pruža zadovoljstvo. Mana je što seks može postati rutina, gdje se ljubavnici uzimaju zdravo za gotovo. Ovo je najčešći od 4 stila.

2. Tradicionalni - ovi parovi su predvidivi i stabilni. Žele održati mir, a veza im je usredotočena na vrijednosti, prihvaćanje i sigurnost. Ovi ljubavnici imaju sklonost brige oko seksualnih konflikata, stoga preferiraju tradicionalnu ulogu spolova gdje je seks tipično muška domena. Privrženost i emocionalna intimnost ženska su uloga. Ovaj stil uspješan je kod partnera koji imaju jasno definirane uloge. S takvim jednostavnim pravilima, ne dolaze često u sukobe. Unatoč tome, mogu patiti od seksualne nejednakosti i nedostatka seksualne intimnosti.

3. Kompatibilni - ovi parovi uživaju u podijeli iskustava i razgovoru o svojoj vezi. Mnogo vremena provode zajedno razmjenjujući emocije, a potreba partnera visok im je prioritet. Oboje se osjećaju prihvaćeno i voljeno bez straha ili osude. Negativna strana je što mogu biti previše opterećeni time da ne povrijede drugu stranu. Bilo koji problemi mogu postati kronični.

4. Emocionalni - u ovoj vezi prevladavaju jake emocije i drama. Ljubavnici slobodno dijele svoju strast. Ovaj stil je najerotičniji od svih, a obilježavaju ga vitalnost, avanturizam, zabava, uzbuđenje i otvorenost. Partneri se unatoč tome mogu svađati, što vezu čini nestabilnom.

28.03.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh