Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2021. 13:01:00
HE HE

Koje metode mogu pomoći da manje mislimo?

Vjerovali ili ne, u ovo čudno doba dobro je mislite manje, jer ste svakodnevno bombardirani raznoraznim vijestima sa svih strana

Treba manje misliti, vjerujte...
Treba manje misliti, vjerujte... (Arhiva)

Najpoznatija metoda je meditacija, ali pomoći može i obična šetnja u kojoj se trudimo ostati u sadašnjem trenutku ili vježbanje, kao i već spomenuta vježba s primjećivanjem misli ili pak posvećivanje brigama sat vremena u danu

Meditacija - mMeditacija je najčešća metoda pomoću koje postajemo svjesni našeg mentalnog procesa. To je vještina usmjeravanja na disanje, zvukove ili druge podražaje, a uči se na tečajevima i od stručnjaka, ali mogu pomoći i razne aplikacije. Meditacijom se možemo početi aktivno baviti kada kriza malo prođe; kada osjećamo da smo se stabilizirali i da smo spremni za dublji rad na sebi. Meditacijska praksa pomoći će nam u nošenju sa životnim izazovima u budućnosti.

Vrijeme za brige - postoji metoda kojom se svaki dan odredi vrijeme za brige. Jurković kaže kako se ovom metodom sat vremena u danu posvećujemo brizi, a ostatak dana ne mislimo o problemu, već ga 'čuvamo' za kasnije. Ovdje se može koristiti i terapija pisanjem tako da se brige zapišu na papir. Ideja je da oslobodimo dan od konstantnih briga kako bismo mogli posvetiti svoje vrijeme stvarima su nam važne.

Vježbanje - kod velikih briga korisna je i tjelesna aktivnost koja pomaže da se harmonizira neurokemija te da mozak bude zaokupljen i ima određenu aktivnost. Osim vježbanja, mogu pomoći i kućanski poslovi ili šetnja u kojoj ne razmišljamo o problemima već smo usmjereni na sadašnji trenutak", zaključuje psihologinja.

Kada ćemo manje misliti?

Rezultati se vide vrlo brzo, ali važno je ostati dosljedan i navedene metode raditi svaki dan bez razmišljanja i odgode, a pomoći mogu i aplikacije na mobilnom telefonu koje prate napredak.

28.01.2021. 13:01:00
http://metro-portal.hr/koje-metode-mogu-pomoci-da-manje-mislimo/130057/